пʼятниця, 18 січня 2013 22:56

Адвокат розповів, чи законні були дії проти "жіночого десанту"

Адвокат розповів, чи законні були дії проти "жіночого десанту"
Фото: obozrevatel.com

Якщо було бажання вплинути на народного депутата, то треба було це робити не за допомогою силового втручання, оскільки в статусі про народного депутата вказано, що будь-які насильницькі дії проти народного депутата – категорично заборонені.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав колишній прокурор, адвокат Юрія Луценка Олексій Баганець.

"Моя думка ґрунтується на вимогах з закону про статус народного депутата, де чітко сказано, що застосування будь-яких насильницьких дій проти народного депутата – категорично заборонено. Навряд чи в цьому рішенні суду було записано про те, аби працівники міліції повинні силою викинути народних депутатів із приміщення лікарні, переконаний, що такого в рішенні суду такого не було", - висловив думку адвокат.

Говорячи про рішення суду, він сказав: "Схильний вірити тому, що говорять народні депутати, тобто що це була чиясь вказівка, але треба докази".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Яценюк: Тимошенко не вручали документ про підозру її у вбивстві Щербаня

"Якщо було бажання вплинути на народного депутата, то треба було це робити через Регламентний комітет ВР, через Комітет по етиці народного депутата, але застосовувати насильницькі заходи до народного депутата не можна, відповідно народні депутати будуть звертатись до Європейського суду з прав людини, але після використання національних засобів захисту своїх прав згідно з українським законодавством", - додав колишній прокурор.

Також говорячи про можливий розгляд справи в ЄСПЛ, він сказав: "Якщо буде доведено, що були порушені законні права нардепа , право вільно виражати свої думки, права висловлювати свої претензії ...то таке звернення отримає підтвердження та схвалення".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Жіночий десант" пригрозив, що звертатиметься до Європейського суду

Окрім того, він додав, що "є всі підстави для їхнього захисту", оскільки є "сліди застосування насильства на тілі народного депутата".

Нагадаємо, глава фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк вимагає порушити кримінальну справу проти судді, який постановив видворити жінок-депутатів з лікарні у Харкові.

18 січня, рано вранці, трьох народних депутатів-жінок, які з 16 січня перебували у лікарні з Тимошенко, правоохоронці силою винесли з приміщення.

Зараз ви читаєте новину «Адвокат розповів, чи законні були дії проти "жіночого десанту"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

20

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути