пʼятниця, 18 січня 2013 15:58

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

"Жіночий десант" пригрозив, що звертатиметься до Європейського суду

"Жіночий десант" пригрозив, що звертатиметься до Європейського суду
Фото: 24tv.ua

Жінки - народні депутати від "Батьківщини" Олександра Кужель, Людмила Денісова та Тетяна Слюз, яких сьогодні люди в масках викинули з лікарні "Укрзалізниці", де вони проводили солідарну з Юлією Тимошенко акцію громадянської непокори, будуть звертатися до Європейського суду з прав людини.

Про це під час брифінгу в Харкові повідомила Кужель, передає прес-служба "Батьківщини".

За її словами, три відповідні скарги вже підготовлені. "Ми, три народні депутати, які особисто на собі відчули тортури. І ми бачимо серйозну загрозу життю нашого лідера. Вона в тяжкому стані, я готова перед будь-якою іконою стати, у нас серце розривалося, ми плакали. Вона просто не стає на ногу, плигає на одній нозі", - наголосила народний депутат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Якщо Янукович визнає, що реформи буксують, то проблема не лише в прем'єрі — Балога

"Для нас є дуже важливим питання збереження її життя і те, що сталося з трьома народними депутатами-жінками, які виконували свої функціональні обов'язки по захисту прав засуджених в Україні", - заявила Кужель.

За її словами, останні події – "свідчення того, що влада так само по-звірячому сьогодні ставиться до кожного з нас". "Якщо немає права в країні, супротив стає нашим обов'язком", - підкреслила народний депутат і зазначила, що справа захисту Тимошенко сьогодні стосується кожного.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: До Євросуду з прав людини не доходить, чому українська влада не виконує його рішення

Кужель також повідомила, що опозиційні народні депутати будуть вимагати зустрічі з президентом, Генпрокурором, керівництвом пенітенціарної служби. "Ми будемо в понеділок зустрічатися з усіма можливими міжнародними організаціями, послами", - додала вона.

Зараз ви читаєте новину «"Жіночий десант" пригрозив, що звертатиметься до Європейського суду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути