пʼятниця, 07 жовтня 2011 10:23

Спецтема: Луценко за ґратами

Адвокат Луценка знайшов неіснуючі свідчення у протоколах допиту свідка

Адвокат Луценка знайшов неіснуючі свідчення у протоколах допиту свідка

Адвокат колишнього міністра внутрішніх справ Юрія Луценка Олексій Баганець знайшов невідповідності у протоколах допиту свідка Сергія Левченка та його свідчень під час судового засідання.

Про це повідомив кореспондент Gazeta.ua.

"У протоколі допиту написані ваші слова, що Приступлюка призначили на роботу незаконно, і що через його вік він не міг бути вперше прийнятий до міліції", - звернувся Баганець до свідка.

Левченко відповів, що не міг дати такі свідчення.

"Бо я вважав, що він раніше вже працював у міліції. Бо я знаю, що людину після 45 років не можуть прийняти до міліції вперше", - зауважив він.

Баганець також спитав, чи казав свідок, що оформляв документи для виділення квартири Приступлюку тільки тому, що отримав відповідну вказівку від міністра. При цьому, як наголосив адвокат, у протоколі допиту зазначено, що якби Левченко не виконав вказівку, у нього "були би неприємності".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Москаль: Справа Луценка розвалюється у суді

"Я знаю Луценка. Такого не могло бути. Такої вказівки Луценко не давав. Але у розмові зі слідчими  такі запитання були", - сказав свідок.

"Тобто навідні питання", - уточнив Баганець.

Левченко також повідомив, що допити у прокуратурі тривали по 5-6 годин, тому, можливо, протоколи деяких з них він читав не дуже уважно.

Водночас у самих протоколах, представлених на судовому засіданні, зазначено, що час допиту не перевищував години, розповів Баганець. За словами адвоката, під час одного з допитів свідок просився на завчасно призначене обстеження до лікаря, але його не відпустили.

"Це доводить про тиск на свідка і про те, що прокуратура використовувала недозволені методи слідства", - заявив захисник Луценка.

Зараз ви читаєте новину «Адвокат Луценка знайшов неіснуючі свідчення у протоколах допиту свідка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути