вівторок, 02 вересня 2008 10:39

Яценюк: Зради і змови – основна ознака українського політикуму

Яценюк: Зради і змови – основна ознака українського політикуму
Спікер Арсеній Яценюк заявляє, що український парламент має врятувати українську демократію від загрози перетворення України на диктатури.

"Роль парламенту не можна зводити до механічного ухвалення законів. Це є засіб реалізації, це є шлях до досягнення мети. Роль українського парламенту – у збереженні демократії, демократичних цінностей, у поступовому розвитку української держави і суспільства", - сказав Яценюк, відкриваючи нову сесію парламенту.

"Сьогодні демократія під загрозою. І треба відверто говорити, що виключно парламент може зупинити загрозу чи то диктатури особистості, чи то диктатури того чи іншого клану", - додав він.

При цьому Яценюк зазначив, що політичне середовище України – "надзвичайно агресивне".

"Немає правил гри. Навіть на війні є правила. В українському політичному середовищі все відбувається на самознищення. Зради, змови, візантійщина – це основна ознака сьогоднішнього українського політикуму", - сказав він.

"Але історія дуже жорстока і справедлива. Всі тріумвірати ще за часів Римської імперії закінчувалися однаково. Тому і тріумвірати сучасності будуть мати той самий кінець, який вони мали у далекій історії Римської імперії", - додав спікер.

Говорячи про низьку довіру до парламенту, Яценюк зазначив, що це відбувається через зниження довіри до політичних сил, до політиків і до фракцій, які представлені в українському парламенті.

"Мова повинна йти про підняття довіри саме до українських політиків, а парламент є нічим іншим, ніж відображенням тих суспільних процесів, які сьогодні є в Україні", - сказав він.

"Окремий народний депутат, кожен особисто, є носієм влади. І не потрібно ховатися за плечі чи то політичної партії, чи то фракції, чи то іншої політичної сили. Кожен народний депутат самостійний в ухваленні рішень і відповідальний перед українським народом за ухвалення таких рішень", - заявив Яценюк.

Він також закликав українських політиків "об"єднатися навколо національних пріоритетів".

"Те святе, що є в українського парламенту і у нас – це українська держава та її цінності", - сказав Яценюк.

Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «Яценюк: Зради і змови – основна ознака українського політикуму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути