Ексклюзиви
середа, 21 вересня 2011 18:41

Яценюк запевняє, що якщо не декриміналізують статтю Тимошенко, то не бачити Україні угоди з ЄС

Яценюк запевняє, що якщо не декриміналізують статтю Тимошенко, то не бачити Україні угоди з ЄС

Лідер "Фронту Змін", народний депутат України (фракція НУ-НС) Арсеній Яценюк упевнений, що якщо президент України Віктор Янукович ініціює ліквідацію статті Кримінально-процесуального кодексу України, за якою наразі звинувачується екс-прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко, то Верховна Рада такі зміни негайно підтримає.

"До парламенту вже внесено законопроект про приведення українського кримінального законодавства відповідно до європейських стандартів. Він ліквідує ст.365, яку введено в дію не з 1960 року, а з 1927 року, і якщо президент захоче, то більшість проголосує за цей закон швидше, ніж зайде до зали парламенту", - сказав він у середу в Брюсселі в інтерв'ю українським журналістам, кажучи про перспективи прийняття закону, яким буде декриміналізовано відповідну статтю КПК.

При цьому Яценюк зазначив, що якщо цього не станеться, то Україна не отримає Угоду про асоціацію та зону вільної торгівлі з Євросоюзом і буде "черговий цикл загострення взаємин між Києвом, Брюсселем, Вашингтоном і Москвою".

"Україна буде рухатися шляхом авторитарного держави, що є нічим іншим, як першим кроком до міжнародної ізоляції. Якщо цього не станеться (закон про ліквідацію ст.365 КПК не буде проголосований) це означатиме згортання демократії в Україні", - сказав він.

При цьому лідер "Фронту Змін" висловив думку, що Тимошенко зробила політичний вчинок і вона повинна нести політичну відповідальність, яка настає на виборах. "Якби Генеральна прокуратура довела, що в результаті цих дій вона отримала вигоду, акції, гроші, то тоді це кримінальна справа і вирок один - в'язниця. Я впевнений, що в українського керівництва знайдеться достатньо розуму, щоб знайти вихід із ситуації, куди вони загнали себе і загнали Україну", - підкреслив Яценюк.

Зараз ви читаєте новину «Яценюк запевняє, що якщо не декриміналізують статтю Тимошенко, то не бачити Україні угоди з ЄС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути