субота, 24 січня 2015 15:51

Яценюк закликає скликати Раду безпеки ООН після обстрілу Маріуполя

Яценюк закликає скликати Раду безпеки ООН після обстрілу Маріуполя
Яценюк скликав зустріч послів Великої сімки і послів країн членів РБ ООН zn.ua

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк закликає скликати засідання Ради безпеки ООН з питання порушення Росією міжнародного права після обстрілу бойовиками Маріуполя, в результаті якого є загиблі і поранені.

"Я сьогодні скликав зустріч послів Великої сімки і послів країн членів РБ ООН. Ми звертаємося до наших західних країн і членів Радбезу ООН негайно скликати засідання Ради безпеки ООН", - сказав він на засіданні оперативного штабу з ситуації в Маріуполі в суботу в Києві.

Прем'єр пояснив, що своїми діями Росія порушує не тільки мінські угоди, а й базові принципи міжнародного права і людяності.

У свою чергу секретар Ради безпеки і оборони України Олександр Турчинов зазначив, що вчора відбулося засідання Радбезу РФ, і, згідно з отриманою інформацією, в Росії прийнято рішення про активізацію наступальних дій "фактично в усіх напрямках на сході нашої країни".

"Те, що сьогодні відбувається на фронті, - це фактично реалізація завдань безпосередньо президента РФ Путіна", - підкреслив Турчинов.

Секретар РНБО додав, що очікується спроба наступу на півночі і в районі Донецька. "Не маючи успіху в наступальних операціях, вони пробують обстрілювати українські міста з систем залпового вогню", - сказав він.

За словами Турчинова, подія в Маріуполі - "це злочин проти мирних громадян, проти людяності, і кров цих людей лежить безпосередньо на президенті Російської Федерації".

Зараз ви читаєте новину «Яценюк закликає скликати Раду безпеки ООН після обстрілу Маріуполя». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

15

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути