пʼятниця, 07 червня 2013 17:04

Яценюк як кандидат у президенти розмивається, що на руку УДАРу - експерт

Яценюк як кандидат у президенти розмивається, що на руку УДАРу - експерт
На думку політолога, Яценюку треба було відразу створювати політичну партію, а не бізнес-проект. Фото: polittech.org

Із "Батьківщини" і надалі виходитимуть депутати.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав політолог Костянтин Матвієнко.

"Зараз фракція сформована. Але існує потенційна загроза подальшої зради. Справитися з цим абсолютно неможливо. Ми будемо спостерігати реал-шоу. Цього "хвоста" різатимуть частинами: один сьогодні вийде, другий - завтра. Потенційно це більше десятка людей. Я не вірю у ті 100 мільйонів доларів, які виділені на те, аби перекупити депутатів із "Батьківщини". Це завелика цифра", - зауважив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Батьківщина" і "Фронт змін" об'єднаються наступного тижня

"УДАР та "Свобода" щільно тримаються у парламенті - не мають ознак таких зрад. А "Батьківщина" виступає фабрикою "тушок". Я співчуваю Яценюку. Нікому не позаздриш, якщо опинитися в ситуації, коли тебе зраджують. Яценюк як кандидат у президенти розмивається. Це працює на зростання рейтингу Кличка, який є головним його конкурентом. Втрата авторитету Яценюком автоматично потягне за собою падіння рейтингу "Батьківщини". Публічна підтримка буде знижуватися. Він нічого не робить, аби цю ситуацію змінити. Тому це вигідно не тільки владі, а й УДАРу. Хоча Арсенію Петровичу вже пізно щось робити. Треба було відразу створювати політичну партію, а не бізнес-проект", - наголосив експерт.

Матвієнко пояснив, що результат об'єднавчого з'їзду "Батьківщини" та "Фронту змін", що має відбутися найближчим часом, може виявитися не таким, на який розраховує Яценюк.

"Не думаю, що його знімуть із посади керівника фракції. Але він може не стати головою політради. Тимошенко залишиться лідером. Яценюк буде при своїх формальних позиціях", - зазначив політолог.

Зараз ви читаєте новину «Яценюк як кандидат у президенти розмивається, що на руку УДАРу - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути