пʼятниця, 07 червня 2013 14:26

Пригнічений Яценюк і радісна Повалій - Рада сьогодні так і не запрацювала
11

Фото: Фото: Сергій СТАРОСТЕНКО

Народні депутати фракції "Батьківщина" заблокували трибуну і президію Верховної Ради до початку засідання в п'ятницю.

Після того, як у встановлений час засідання не розпочалося, депутати фракції Партії регіонів і КПУ покинули сесійну залу. "Регіонали" оголосили, що почали збір підписів для проведення позачергового пленарного засідання парламенту.

Опозиція заблокувала Раду в четвер із декількома вимогами. Перше - вони вимагали, щоб президент особисто представив своє щорічне послання до ВР, а також розгляду питання про київські вибори.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Опозиціонери заспівали Гімн України біля заблокованої трибуни в Раді

Крім того, вони вимагали переголосування угоди з Кіпром. Також їх обурювало те, що Партія регіонів, вийшовши з переговорів про перевибори в проблемних округах, запропонувала замість компромісної дати проведення виборів у вересні – 18 серпня.

Після проведення консультацій зі своїми лідерами, депутати опозиційних фракцій почали співати Гімн України. До них приєдналися кілька десятків гостей парламенту, які розмістилися на балконі зали засідань.

Станом на 13:30 у Верховній Раді не залишилось жодного депутата. Кулуари парламенту та сесійна зала порожні. Охорона вже зачинила залу.

Зараз ви читаєте новину «Пригнічений Яценюк і радісна Повалій - Рада сьогодні так і не запрацювала». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

49

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути