Ексклюзиви
неділя, 24 листопада 2013 20:28

Яценюк, Тягнибок і Луценко разом із натовпом пішки пройшли навколо Європейської площі
16

Фото: Фото: Олег Жмаченко

"А тепер назад, на Європейську площу!", - вигукує в рупор Арсеній Яценюк. Натовп мітингувальників після пікетування Кабміну звертає у бік на вулицю Шовковичну, а звідти – на Інститутську. В цей час вже сутеніє. Попереду всіх – Олег Тягнибок, Юрій Луценко, Арсеній Яценюк і Олександр Турчинов. Поряд – народні депутати В'ячеслав Кириленко, Ігор Мірошниченко та інші.

Охоронців навколо лідерів опозиції було помітити важко. Замість кремезних чоловіків "у штатському" за порядком у натовпі слідкували молоді хлопці віком 20-25 років. Вони тримали один одного під руки, таким чином формуючи коло по боках політиків. Ці ж хлопці намагалися не пускати до лідерів опозиції забагато людей. Але коли до Луценка і Тягнибока підходили люди, ті жваво реагували і підтримували розмову.

Далі лідери опозиції почали співати гімн України, до них приєдналися усі присутні. Також політики радо фотографувалися із людьми, продовжуючи ходу. Варто сказати, що лідери опозиції йшли центром Києва без Кличка. Він приєднався до акції пізніше, бо літак, у якому він повертався до Києва після зустрічі з європейськими політиками, відмовились прийняти у аеропорті "Бориспіль" та в "Жулянах". Деякі опозиціонери вбачають у цьому одну із провокацій зі сторони влади.

"Я в обід тут бачив десь 30 тисяч людей, а зараз – точно більше ста, - каже жінка років під 50 із натовпу. - Та навіть більше. Ми коли о дванадцятій з парку Шевченка на Хрещатик ішли, вже тоді тридцять тисяч було".

На Європейській площі люди не приховували радості, побачивши, як до них спускаються опозиціонери. Вітаючи їх, люди махали прапорцями ЄС і України. Після цього продовжився концерт, і мітингувальників на площі ставало дедалі менше. Неподалік сцени усіх охочих безкоштовно пригощали чаєм. Щоправда, запаси чаю швидко закінчились, і "кав'ярні на колесах" закрилися.

Зараз ви читаєте новину «Яценюк, Тягнибок і Луценко разом із натовпом пішки пройшли навколо Європейської площі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

22

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути