Ексклюзиви
вівторок, 11 січня 2011 11:28

Яценюк пропонує адвокатські послуги затриманим "антиподатківцям"

Яценюк пропонує адвокатські послуги затриманим "антиподатківцям"

Політична партія "Фронт Змін" виступила із заявою, що надаватиме безкоштовну юридичну допомогу всім без винятку учасникам маніфестацій, спрямованих проти прийняття нового Податкового кодексу, стосовно яких будуть або вже були незаконно порушені кримінальні справи.

Зокрема, за інформацією прес-служби партії, "Фронт Змін" заявляє, що вона "не залишатиметься осторонь беззаконних дій представників державної влади, спрямованих проти соціально свідомих громадян України". "Фронт Змін" гарантує, що надаватиме безкоштовну юридичну допомогу всім без винятку учасникам маніфестацій, спрямованих проти прийняття нового Податкового кодексу", - йдеться у повідомленні.

Партійці наголошують, що до моменту залучення кваліфікованих юристів до участі у зазначених кримінальних справах особи, які викликаються слідчими органами до міліції або прокуратури з метою з'ясування їх причетності до "антиподаткових" мітингів, мають право вимагати надання їм письмового запиту про надання інформації, а також належним чином оформленої повістки до відповідного органу.

Також в організації нагадали, що особа має право відмовитися від надання будь-яких пояснень до моменту появи адвоката. "Крім того, незалежно від участі захисника, особа має право не надавати жодних пояснень стосовно себе та близьких родичів", - проінформували у партії Арсенія Яценюка.

Слід відзначити, що раніше було затримано кількох осіб за підозрою в пошкодженні плитки на Майдані Незалежності під час недавніх акцій протесту проти ухвалення Податкового кодексу.

Зокрема, кримінальну справу було порушено проти коменданта "податкового Майдану" Олега Ахтирського. З нього було взято підписку про невиїзд.

Зараз ви читаєте новину «Яценюк пропонує адвокатські послуги затриманим "антиподатківцям" ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути