пʼятниця, 26 жовтня 2012 22:46

Яценюк переконаний, що ще є шанс, що вибори будуть хоча б частково демократчиними

Яценюк переконаний, що ще є шанс, що вибори будуть хоча б частково демократчиними
Арсеній Яценюк: Європа не бере до себе країни, де крадуть голоси людей. Фото: obozrevatel.com

В України є шанс, що парламентськи вибори визнають хоча б частково демократичними, бо в Європу не беруть країни, де скуповують голоси виборців.

Про це в ефірі 5 каналу сказав Арсеній Яценюк.

"Все, що відбувалося протягом останніх двох місяців, важко назвати чесним і прозорим процесом виборів. Дуже важко. Починаючи з політичних переслідувань, починаючи з того, що ані Тимошенко, ані Луценко не могли взяти участі у цій виборчій кампанії, закінчуючи фактично переслідуванням опозиційних кандидатів, залякуванням людей, скуплею голосів, тиском на членів комісій, використанням неймовірного адмінресурсу. Якось це не вкладається у стандарти демократії", - наголосив він.

Водночас політик  запевнив, що все ще є можливість того, що вибори в  Україні пройдуть хоча б частково прозоро.

"При цьому при всьому, все ще залишається шанс, що ці українські вибори будуть визнані як такими, які хоча б частково відповідають європейським і світовим стандартам, прозорості і демократичності виборчого процесу. Що вони хоча б частково демократичні", - наголосив він

Яценюк додав: "Що означає для України проведення дня виборів? Якщо буде чіткий і чесний підрахунок голосів, якщо не буде порушень на дільницях, якщо не буде фальшування протоколів, якщо день виборів пройде максимально чітко і чесно, це дає можливості говорити про те, що Україна має шанс стати членом великої європейської сім'ї. Бо Європа не бере до себе ті країни, де крадуть голоси виборців".

Зараз ви читаєте новину «Яценюк переконаний, що ще є шанс, що вибори будуть хоча б частково демократчиними». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути