Ексклюзиви
вівторок, 16 вересня 2008 12:59

Яценюк назвав варіанти вирішення політичної кризи

Спікер Арсеній Яценюк заявляє, що звертатиметься до Конституційного Суду у разі, якщо депутати ухвалюватимуть неконституційні закони.

Про це він сказав на прес-конференції у вівторок, відповідаючи на питання, якими будуть його дії, якщо БЮТ і Партія регіонів й надалі спільно ухвалюватимуть антипрезидентські закони.

"Я категоричний противник правового нігілізму і правового свавілля... У тому випадку, якщо буду бачити, що ці законопроекти не відповідають Конституції, я буду першим, хто ініціюватиме звернення до Конституційного Суду з усіх актів законодавства про визнання таких актів неконституційними", - сказав Яценюк.

Він також зазначив, що на сьогоднішній день існує 3 варіанти вирішення політичної кризи.

"Перший варіант – стара-нова коаліція. Або в складі двох фракцій, або в складі трьох фракцій. Нехай вирішують. Якщо ця коаліція буде сформована не на 90 сторінках тексту, а на 3 сторінках зрозумілого і доступного. Що ми хочемо досягти, в які терміни і якими засобами і методами, я буду тільки це вітати", - сказав спікер.

"Але якщо ця коаліція знову буде формуватися на принципі, хто в якому кріслі сидіти буде, я участі в такій коаліції не беру", - додав Яценюк.

Другий варіант, за його словами, - це коаліція між БЮТ і Партією регіонів.

"Якщо вони знайдуть у собі сили пояснити таку коаліцію – будь ласка, вона також буде зареєстрована", - сказав Яценюк.

При цьому він висловив думку, що "неможливо об"єднати те, що не об"єднується і неможливо пояснити це людям, які голосували за зовсім іншу ідеологію".

"Третій варіант - якщо протягом 30 днів від сьогоднішнього дня нової коаліції не буде, то у президента є право, а не обов"язок, підписати указ про розпуск парламенту та дострокові вибори Верховної Ради", - сказав Яценюк.

"Ось те, що сьогодні у нас є на тарілці, а що з"їмо – подивимось", - додав він. Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «Яценюк назвав варіанти вирішення політичної кризи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути