вівторок, 25 серпня 2009 09:35

Яценюк нагадав Росії, звідки вона взялася

Яценюк нагадав Росії, звідки вона взялася

Так званий "лібералізм по-українськи" перетворив країну на систему безвідповідальності й вседозволеності.

Про це йдеться у зверненні з нагоди Дня Незалежності лідера "Фронту Змін" Арсенія Яценюка, повідомляє його прес-служба.

"Демократію ми сприймаємо як анархію. Віра в те, що "невидима рука ринку" сама все налагодить, призвела тільки до одного, що всі багатства нації зосередилися в руках двох десятків людей", - зазначив він.

"Лібералом в Україні став кожний чиновник у кожному селі і місті. Лібералізм для нього - це його виключне право вирішувати, що й кому можна і що не можна, визначати, що таке свобода", - наголосив Яценюк.

Політик вважає, що "ми ніколи не були нічиєю колонією, не були рабами".

"Це стосується й періоду новітньої історії. Ніколи радянська імперія не відбулася б без рішення України брати в ній участь. СРСР створили рішенням російських і українських більшовиків і розпустили спільним же рішенням як українських, так і російських перероджених комуністів", - сказав він.

"Росія ніколи не відбулася б як Росія без державності Київської Русі. Я не хочу стати тим, хто почне доводити, що увесь світ зародився з України. Але стосовно Росії в такій позиції й полягає наше історичне розуміння справедливості, з яким їй важко сперечатися", - вважає Яценюк.

Говорячи про період незалежності України, політик зазначив: "Не викликає сумнівів необхідність позбутися комуністичного радянського міфу. Але вийшло так, що разом із міфологією ми втрачаємо системи організації й життєзабезпечення, які були створені багатьма поколіннями українців".

"Треба усвідомлювати те, що при цьому ми зовсім не повинні й не можемо будувати в себе США, Китай, Німеччину чи Японію "українського штибу". Це неможливо й безглуздо", - заявив він.

Політик вважає, що "треба припинити спроби натягувати на себе чужий костюм, та ще й не свого розміру".

Українська правда
Зараз ви читаєте новину «Яценюк нагадав Росії, звідки вона взялася». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути