четвер, 07 квітня 2011 18:29

Яценюк каже, що чернівецькі депутати пересваряться через мале корито

Яценюк каже, що чернівецькі депутати пересваряться через мале корито

Відмова парламенту від проведення позачергових виборів мера Чернівців і Чернівецької міської ради є не конституційним рішенням.

Про це сьогодні, виступаючи на Форумі експертів із питань змін до Податкового кодексу України, зазначив народний депутат від НУ-НС Арсеній Яценюк.

"Усунутий мер через більшість, яка контролюється ПР. Туди, до речі, увійшли БЮТ і "Наша Україна". Якщо в Києві голова КМДА буде фактично управляти, то в цьому випадку секретар міської ради, який є членом Партії регіонів. Їхня ідея полягає тільки в одному - не оголошувати вибори ніде. По суті, сьогоднішнє рішення парламенту по позачергових виборах мера Чернівців і Чернівецької міської ради не конституційне. Я думаю, що при постановці на голосування цього рішення головуючий поспішав не дарма. Парламент пішов на порушення закону. Це вказівка більшості", - переконаний Яценюк.

Він наголосив, що "якщо чинна влада думає, що вона може позбавити територіальні громади права голосу, то вона глибоко помиляється".

"Міський голова встиг зареєструвати ініціативні групи з проведення референдуму. Чернівецька міська рада довго не проживе. Перше рішення, яке вони прийняли, стосується перерозподілу комунальних підприємств. Вони одразу оголосили свої наміри. Утім, там буде відбуватися те саме, що зараз в парламенті. Корито мале, вони обов'язково між собою пересваряться", - додав нардеп.

Нагадаємо, 31 березня депутати Чернівецької міської ради двома третинами голосів відправили у відставку мера Чернівців Миколу Федорука.

Зараз ви читаєте новину «Яценюк каже, що чернівецькі депутати пересваряться через мале корито». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути