Ексклюзиви
неділя, 13 березня 2011 13:46

Чернівецькі журналісти пожалілись керівництву України на свого мера

Чернівецькі журналісти пожалілись керівництву України на свого мера

Керівники низки видань та журналісти Чернівецької області заявляють про "кричущі факти утиску свободи слова" з боку мера Чернівців Миколи Федорука.

Відповідну заяву направлено президенту Віктору Януковичу, прем'єру Миколі Азарову, спікеру Володимиру Литвину та до міжнародної правозахисної організації "Репортери без кордонів".

Автори заяви зазначають, що телеканал "Чернівці", пакетом акцій якого володіє Чернівецька міська рада, почав регулярні трансляції засідань сесії міськради.

"Однак, коли депутатська більшість почала ставити гострі питання, які стосуються спрямування бюджетних коштів, і питання фінансового стану на таких бюджетоутворюючих комунальних підприємствах як "Калинівський ринок", "Чернівціводоканал", департамент містобудування та інших, трансляцію сесій у прямому ефірі заборонили", - йдеться в заяві.

Представники ЗМІ стверджують, що це зроблено "єзуїтським способом: міський голова дав вказівку своїм технічним службам, без яких неможлива трансляція, не з'являтися в сесійній залі".

"Бригада тележурналістів, яка була готова транслювати сесію так і не змогла приступити до роботи", - йдеться в заяві.

Журналісти також стверджують, що вимоги більшості депутатів відновити трансляції було проігноровано.

Крім того, стверджують журналісти, існує неофіційна заборона мера підлеглим йому чиновникам давати будь-які інтерв'ю ЗМІ.

У зв'язку з цим представники ЗМІ просять керівництво України, представників вітчизняних та міжнародних організацій "дати належну оцінку фактам порушення Конституції України щодо свободи слова в стінах Чернівецької міської ради".

Зараз ви читаєте новину «Чернівецькі журналісти пожалілись керівництву України на свого мера». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути