четвер, 04 квітня 2013 15:38

Яценюк і Петренко - найбільш активні законотворці у Раді в березні - "Опора"

Партія регіонів уже другий місяць поспіль лідирує за кількістю зареєстрованих законопроектів у Раді.

Про це стало відомо з аналізу законотворчої активності народних депутатів Верховної Ради VII скликання, яку проводить громадянська мережа "Опора".

У березні 2013 року депутати фракції Партії регіонів зареєстрували 86 проектів законів та постанов різного спрямування. На другому місці ВО "Батьківщина", яка зареєструвала 64 законопроекти. Березень для "Свободи" і УДАРу виявився найбільш продуктивними місяцем у законотворчості.

Автор: Фото: oporaua.org
 

Депутати від ВО "Свобода" зареєстрували у Верховній Раді 20 проектів законодавчих актів (11 законопроектів і 9 проектів постанов) – найбільший їхній показник за останні 4 місяці. Депутати фракції УДАР зареєстрували 17 законодавчих актів (12 законопроектів і 5 проектів постанов), що теж є найвищим показником за кілька перших місяців законотворчої роботи депутатів УДАРу. Найменш активною у законотворчості була Комуністична партія України, яка зареєструвала всього 13 законопроектів за березень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Партія регіонів - найбагатша партія в Раді, а "Свобода" - найбідніша - "Опора"

Згідно з дослідженням, галузі та політики, якими найбільше переймалися депутати, відрізнялися залежно від фракції. Партія регіонів була зорієнтована на законотворчу діяльність у сфері економіки, фінансів та господарювання і зареєструвала 38 профільних законопроектів. Цією ж темою найбільше переймалась і ВО "Батьківщина" – було зареєстровано 23 законопроекти. Серед пріоритетів "Свободи" – екологічна ситуація (9 законопроектів). УДАР переймався правоохоронною системою (8 законопроектів). КПУ зосередила законотворчу активність на питаннях соціальної політики та стандартів (6 законопроектів), як і позафракційні депутати (14 законопроектів).

Найбільш активними законотворцями у межах усього парламенту виявились два представники "Батьківщини", а саме, Арсеній Яценюк (22 законопроекти) та Павло Петренко (21).

Зараз ви читаєте новину «Яценюк і Петренко - найбільш активні законотворці у Раді в березні - "Опора"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути