пʼятниця, 22 березня 2013 15:50

За 100 днів діяльності нардепи відпочивали 53 дні - Опора

Протягом перших 100 днів Верховної Ради на пленарні засідання припадає 20 днів, з яких лише 10 – робочі, решта 10 – на блокування трибуни.

Про це йдеться у результатах спостереження за роботою парламенту "100 днів: Нова Рада – нова якість?", яке було проведено громадянською мережею "Опора".

Автор: Фото: oporaua.org
 

На роботу в комітетах законотворці витратили 19 днів, а з виборцями – 8. Відпочивали парламентарі протягом 53 днів. Таким чином, більше половини зі 100 днів депутати не працювали.

У рейтингу найактивніших законотворців перше місце посідає Арсеній Яценюк, Сергій Міщенко, Тетяна Слюз, Віталій Кличко та Петро Симоненко.

Автор: Фото: oporaua.org
 

"Опора" відзначає, що керівники фракцій досить часто є формальними підписантами під законопроектами чи постановами.

Тематично парламентарі найбільше опікувались економічним та господарським блоком, на другому місці політика і державне управління, соціальна сфера опинилась на третьому місці серед пріоритетів депутатів.

Найменш актуальною для парламентарів виявилась тема зовнішньої політики - зареєстровано лише 9 законопроектів.

За 100 днів Верховна Рада прийняла 152 результативні рішення (закони чи постанови), з яких, 117 стосувались позачергових місцевих виборів.

Автор: Фото: oporaua.org
 

Лише КПУ спромоглась надати відповідь на запит руху щодо стану виконання закону "Про політичні партії" та оприлюднити передбачені ним фінансові звіти партійних інституцій за попередній рік. Інші парламентські партії протягом 1,5 місяця не спромоглися повідомити ані змісту звітів, ані де їх оприлюднено.

Також 7 народних депутатів досі не прозвітували перед ЦВК щодо фінансових витрат під час виборчої кампанії. Це – Юлія Льовочкіна (ВО № 6), Борис Дейч (ВО № 8), Микола Солошенко (ВО № 38), Іван Бушко (ВО № 73), Олександр Дудка (ВО № 82), Олександр Пресман (ВО № 139), Микола Кучерук (ВО № 156).

"Такий стан речей свідчить про низьку фінансову прозорість та дисципліну політичних партій та їхніх представників", - вважають в "Опорі".

Зараз ви читаєте новину «За 100 днів діяльності нардепи відпочивали 53 дні - Опора». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути