середа, 06 березня 2013 12:49

Найбільше "корисних" парламентарів у лютому було в "Свободі" - ОПОРА

У лютому 2013 року найбільше "корисних" парламентарів зафіксовано у фракції "Свобода" (66,67%), а найменше – серед депутатів Партії регіонів (32,69%).

Такі дані оприлюднила Громадянська мережа ОПОРА, яка продовжує відслідковувати та аналізувати законотворчу активність народних депутатів Верховної Ради VII скликання.

Показники дослідження свідчать про те, що лише третина членів фракції ПРУ брали участь у підготовці законопроектів протягом лютого, тоді як більше половини від складу фракції ВО "Свобода" виступили у ролі законоробів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Цьогорічне блокування парламенту - одне з найтриваліших із 1991 року - "Опора"

За інформацією мережі, у лютому зазнав змін рейтинг найбільш активних фракцій. На відміну від грудня та січня, у лютому "Батьківщина" поступилась лідерськими позиціями Партії регіонів України. Найбільша опозиційна фракція зареєструвала самостійно, не кооперуючися з іншими політичними силами, 55 законопроектів, тоді як партія влади - 105. Середній відсоток активних депутатів Верховної Ради України зафіксовано на рівні 41,35%. Це свідчить про те, що більша половина парламентарів не здійснювала активної законотворчої діяльності.

Рейтинг корисних депутатів виглядає так.

Автор: Фото: oporaua.org
 

Галузі та політики, якими найбільше переймались депутати відрізнялись залежно від фракції. Партія регіонів була зорієнтована на законотворчу діяльність у сфері економіки, фінансів та господарювання і зареєструвала 45 профільних законопроектів. У пріоритетах "Батьківщини" (15 законопроектів) та УДАРу (4 законопроекти) реформування правоохоронної системи та зміни в системі судочинства.

"Свобода" у лютому опікувалася питаннями політики та державного управління (13 законопроектів). Комуністична партія України законотворчу активність зосередила на питаннях соціальної політики та стандартів (45 законопроектів), як і позафракційні депутати (9 законопроектів).

Інфографіка зі статистикою та рейтингом законотворців.

Автор: Фото: oporaua.org
 

ОПОРА звернулась до кожного з комітетів ВРУ з запитом на отримання інформації щодо протоколів усіх засідань та інформації щодо роботи комітетів за поточний період. Як виявилося, більшість комітетів не проводила ані зібрань, ані засідань у лютому.

Зважаючи на блокування парламенту опозиційними партіями, що створило передумови для невідкриття другої сесії ВРУ, робота у комітетах не розпочалась. Утім, останні також не відзначились іншими формами активності: засідання, круглі столи, зустрічі та зібрання.

Зараз ви читаєте новину «Найбільше "корисних" парламентарів у лютому було в "Свободі" - ОПОРА». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

35

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути