четвер, 11 жовтня 2012 18:15

Яценюк хоче розпустити КС, скоротити повноваження і штат силовиків, але створити своє ФБР

Яценюк хоче розпустити КС, скоротити повноваження і штат силовиків, але створити своє ФБР
Фото: svit24.net

Кількість силовиків в Україні скоріше негативно позначається на їх ефективності, вважає лідер Об'єднаної опозиції Арсеній Яценюк, оскільки до сьогоднішнього дня ще не розкрито одне з найрезонансніших убивств, яке 2 тижні тому відбулося в "Каравані".

Про це Яценюк заявив сьогодні в Донецьку на зустрічі з журналістами.

Найбільша проблема в тому, що міліція, прокуратура і СБУ займаються не своїми функціями. "Міліція повинна займатися охороною громадського порядку і розкриттям злочинів, - сказав Яценюк. - А ряд контрольних повноважень, які має система прокуратури, взагалі суперечить Конституції".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Яценюк: Необхідно виховувати своїх політтехнологів

"Прокуратура зараз здійснює функції загального нагляду, а це є основна корупційна можливість у цього органу. Вони спочатку приписи виготовляють, а потім приходять і за невеликі гроші свої приписи знімають. Тому в рамках нашої правової реформи в першу чергу належить позбавити органи прокуратури від тих функцій, які їм не повинні належати", - заявив Яценюк.

Крім того, він підкреслив, що в рамках "нашої реформи хочемо відібрати частину функцій у Служби безпеки України та у Міністерства внутрішніх справ. І зробити єдиний новий орган під назвою Національне антикорупційне бюро, яке отримає повноваження для реальної боротьби з корупцією".

"За рахунок скорочення штатів і зміни повноважень ми отримаємо ресурс для створення нового органу. Такий досвід мають Сполучені штати Америки, де було створено ФБР, він є і в ряді європейських країн, - додав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Яценюк спецслужбам: Не треба нас знімати, я передам запис в хорошій якості

"Зараз вони вже розуміють ймовірність свого програшу на парламентських виборах і тому хочуть відібрати у парламенту функції призначати суддів, - розповів Яценюк про своїх опонентів. - Таким чином позбавити законодавчу гілку влади однією з її базових контрольних функцій - впливу на призначення суддів та суддівську відповідальність".

Також лідер Опозиції розкрив плани щодо реформи судових органів. "У рамках судової реформи ми в першу чергу проведемо тотальну люстрацію судової системи. І якісно змінимо функції Вищої кваліфікаційної комісії суддів. Вцілому хочемо ліквідувати такий орган як Конституційний суд України. Тому що я особисто вважаю, що Конституційний суд - це зараз є ні що інше як підрозділ Адміністрації Президента. Функції Конституційної юрисдикції ми передамо Верховному суду України ", - резюмував Яценюк.

Зараз ви читаєте новину «Яценюк хоче розпустити КС, скоротити повноваження і штат силовиків, але створити своє ФБР». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути