четвер, 11 жовтня 2012 01:07

У нас не буде "політичних потвор" - Яценюк

У нас не буде "політичних потвор" - Яценюк
Арсеній Яценюк запевнив, що в "Батьківщині" не буде "тушок". Фото: news.liga.net

В Об'єднаній опозиції "Батьківщина" не буде "тушок", бо для депутатів, що будуть голосувати з іншою політичною силою – дорога в політику закрита.

Про це в інтерв'ю Савіку Шустеру на Першому національному заявив голова Ради Об'єднаної опозиції "Батьківщина" Арсеній Яценюк.

"Депутат,  за сьогоднішнім українським законодавством, не несе ніякої відповідальності (якщо стає "тушкою" - Gazeta.ua). Вони втрачають дуже швидко пам'ять, як тільки отримують статус депутата Верховної Ради України. Пробували декілька разів приймати закони, які відновлюють пам'ять..закон про імперативний мандат", - розповів політик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Яценюк: Тимошенко – "непотопляємий" фактор української політики

За його словами, в провідних країнах світу є "моральний мандат", який не дозволяє політику стати "тушкою". "В Америці, щоправда, немає імперативного мандату. В країнах-членах ЄС також немає імперативного мандату, там є моральний мандат. Там зрозуміло, що якщо ти перейшов з фракції в фракцію, якщо ти перейшов з партії в партію – в тебе закрита дорога в політиці. Всі знають , що ти зрадник", - підкреслив Яценюк.

Кажучи про "тушок", він сказав: "Я таких людей називаю "політичні потвори", тому що ці люди торгують не собою, вони – ніхто. Вони торгують голосами українців..Їх ще можна називати "мертві душі".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кличку, Яценюку і Тягнибоку напророчили зраду

Окрім того, на його думку, депутати, що "перебігли до "регіоналів", вони не розуміють, який менталітет у "регіоналів".

"Це нова якість політичної культури. У нас не буде тушок. Ми формували списки партії з 8 об'єднаних партій таким чином, щоб там не було тих, хто є "політичною потворою". Розумію, що будуть залякувати. Все чудово розумію. Розумію, що будуть тиснути. Будуть купувати. Будемо тримати", - резюмував опозиціонер.

Зараз ви читаєте новину «У нас не буде "політичних потвор" - Яценюк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути