понеділок, 10 червня 2013 15:42

Аби зібрати сесію Київради, владі треба надважливий соціальний привід - експерт

Аби зібрати сесію Київради, владі треба надважливий соціальний привід - експерт
На думку Березовця, ініціатива Попова збирати Київраду прямо суперечить нормам закону. Фото: rutube.ru

Щоб зібрати чергову сесію Київради, владі необхідний дуже важливий соціальний привід. От і вигадали запровадження елементів страхової медицини через лікарняні каси. Але це засідання сесії Київради нинішнього складу, як і наступні, будуть нелегітимні.

Про це заявив політолог Тарас Березовець, коментуючи заяву голови міськадміністрації Олександра Попова про призначену на 19 червня сесію Київради.

"Ініціатива Попова збирати Київраду прямо суперечить нормам закону. Звісно попередня Київрада, згідно з законом, повинна працювати. Але логіка цієї Київради закінчилася 2 червня. Вона юридично неправочинна. Усі рішення, які ухвалюватимуться на наступних засіданнях, легко буде оскаржити у суді. Якщо опозиційні депутати Верховної Ради та депутати Київради, які погодились скласти мандати, заблокують роботу цього органу, тут ніхто не допоможе", - заявив Березовець.

Політолог зауважив, що рішення опозиційних партій від "Батьківщини" та УДАРу обнулити партійний список і відкликати всіх депутатів недостатньо. Адже їх менше 30-ти. Більше 90 - у резерві більшості Попова. Щоб зробити Київраду неправочинною, треба відкликати хоча б 61-го.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Засідання Київради відбудеться 19 червня - Попов

"Те, що Попов оголосив про відкриття 10-ти комунальних аптек, свідчить про те, що питання з виборами на 2013 рік не поховане остаточно. Ця ініціатива охопить до 400 тисяч киян-пенсіонерів. Попов не витрачав би стільки зусиль для власного піару, якби не був переконаний, що вибори 2013-го таки будуть. Влада просто намагається відтягти дату призначення виборів у максимально незручний для кандидатів час - у серпні. Коли основна частина киян будуть на відпочинку", - вважає він.

Раніше голова фракції Партії регіонів Олексій Омельяненко заявляв, що вони у повному складі голосуватимуть на сесії, якщо її скличе секретар Галина Герега. Так само робитиме і "Громадський актив Києва", підтвердив заступник голови фракції Юрій Бондар. Їх підтримує і Алла Шлапак, голова депутатської групи "Соціальна справедливість".

Нагадаємо, повноваження депутатів Київської міської ради повинні були припинитися 2 червня, однак, враховуючи те, що Верховна Рада України (ВР) відмовилася призначати дату виборів мера Києва і депутатів Київради, керівництво Київради та більшість прийняли рішення продовжувати роботу органу. Опозиція заявила про нелегітимність Київради і відмовилася брати участь у можливих засіданнях. Конституційний Суд України, у свою чергу, ухвалив, що чергові вибори у Києві повинні відбутися у 2015 р. Про проведення позачергових виборів, КСУ роз'яснень не дав.

Зараз ви читаєте новину «Аби зібрати сесію Київради, владі треба надважливий соціальний привід - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути