пʼятниця, 08 квітня 2011 10:33

Абхазія і Південна Осетія належать Грузії - МЗС України

Абхазія і Південна Осетія належать Грузії - МЗС України

Україна вважає Абхазію та Південну Осетію невід'ємною частиною Грузії, оскільки вони визнані такими світовим співтовариством.

Про це заявив міністр закордонних справ України Костянтин Грищенко в інтерв'ю чеському виданню "Lidov? noviny", текст якого публікує сайт "Радіо Свобода".

"Україна не буде визнавати "бунтівні республіки" і вважає їх невід'ємною частиною Грузії, оскільки вони визнані такими світовим співтовариством", - сказав Грищенко.

При цьому глава МЗС України підкреслив: "Ми засуджуємо будь-які силові методи вирішення територіальних суперечок між Тбілісі та Москвою, і виступаємо виключно за правове врегулювання цього конфлікту".

Крім того, чиновник зазначив, що вважає ГУАМ перспективним проектом, "який має значний, поки ще не повністю використаний потенціал".

Глава МЗС також заявив, що Україна має намір значно активізувати "коефіцієнт корисної дії" ГУАМ.

Слід зазначити, Організація за демократію та економічний розвиток (ГУАМ) створена в 1997 році Грузією, Україною, Азербайджаном та Молдовою (з 1999 по 2005 рр. до організації також входив Узбекистан).

Зараз ви читаєте новину «Абхазія і Південна Осетія належать Грузії - МЗС України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути