середа, 07 липня 2021 17:56

"Я їб*в Гітлера в зад": про що Мендель пише у своїй книжці

"Я їб*в Гітлера в зад": про що Мендель пише у своїй книжці
Мендель пише, що вона єдина повністю україномовна в родині, а перші роки свого життя провела в херсонському селі, де панує "соковитий суржик". Фото: Юлія Мендель

Колишня речниця президента Володимира Зеленського Юлія Мендель опублікувала фрагмент книжки, де висловлюється про мовне питання та ідентичність українців. Публікацію розмістила в колонці на "Українській правді".

"Назвіть мені націю, яка б не мала своїх травм, що мігрували з попередніх століть, від покоління до покоління, що викликають комплекси, мало не фізичні муки умів, які, не засвоївши попередніх уроків, намагаються осягнути причини, чому вони не вміють жити інакше. Мало кому вдається проробити таку колосальну роботу так успішно і швидко в масштабах нації, як, скажімо, це вдалося Німеччині. Чи знаєте ви, що під час реконструкції будівлі Рейхстагу було виявлено написи солдатів Червоної армії? Серед іншого й дискусійний, але, можливо, найвідвертіший тогочасний напис: "Я їб*в Гітлера в зад". Її вирішили зберегти, як і решту", - пише Мендель.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Новий проєкт для підсилення "Слуги народу": політолог розказав про плани Банкової

Експрессекретарка Зеленського цитує канцлерку Німеччини Анґелу Меркель, яка заявила, що "Німеччина прийняла своє минуле" і тепер "може жити новим успішним життям".

За словами Мендель, "у ХХІ столітті українці досі з'ясовують, яка мова в нашій багатомовній країні була "правильною". Вона вважає, що світ "демонополізує російську мову, доки частина українців робить програшні спроби побудувати українську ідентичність на відкиданні всього російського. У пакеті Microsoft уже є визначення "російська (Україна)", "російська (Молдова)" і просто "російська".

Мендель пише, що вона єдина повністю українськомовна в родині, а перші роки життя провела в херсонському селі, де панує "соковитий суржик".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Немає альтернативи" - політолог пояснив рейтинги Зеленського

30 квітня ЗМІ повідомили, що Юлія Мендель іде з посади прессекретарки президента. Це підтвердили і в Офісі президента. Президент Зеленський призначив Мендель в червні 2019 року.

Прессекретарем Зеленського стане ведучий телеканалу олігарха Ріната Ахметова "Україна 24" Сергій Никифоров.

Зараз ви читаєте новину «"Я їб*в Гітлера в зад": про що Мендель пише у своїй книжці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути