Ексклюзиви
вівторок, 06 липня 2021 19:48

"Немає альтернативи" – політолог пояснив рейтинги Зеленського

"Немає альтернативи" –  політолог пояснив рейтинги Зеленського
"Справжня підтримка Зеленського стане зрозумілою восени, коли прийдуть платіжки", говорить Віталій Бала. Фото: "Факти"

Президент Володимир Зеленський, дії якого схвалюють понад 30% громадян згідно соцопитування КМІС, підтримує рейтинг за рахунок відсутності альтернативи. Справжня довіра до глави держави стане зрозумілою восени, коли прийдуть платіжки, висловив думку Gazeta.ua політолог Віталій Бала.

"34% опитаних схвалюють діяльність Зеленського – це можна пояснити тим, що немає альтернативної пропозиції. Порівняно з тим, як Зеленського підтримували на початку – президент має падіння майже вдвічі. І навіть цей рейтинг може бути натягнутий. Зараз команда президента намагається робити піар на 30-річчі Незалежності, законі про олігархів. Це димова завіса", – говорить Бала.

Також додає: "Справжня підтримка Зеленського стане зрозумілою восени, коли прийдуть платіжки. Якщо ще й приймуть закон про збільшення податків, в опонентів Зеленського з'явиться можливість вивести людей на протести. У Верховній Раді є монобільшість та підтримка олігархів, там нічого не можуть зробити. Тому політичні опоненти мають звернутися до людей напряму. Наразі опозиція слабко працює. Вона не об'єднана під прапором порятунку країни, має обмежені інформаційні ресурси".

Підтримка до влади серйозно падає, каже політолог. "Слуг народу" за опитуванням підтримують 20%. Загалом – набагато менше. Щодо підтримки Зеленського – справжній результат покажуть вибори. Влада живе у передвиборчій атмосфері – робить те, що на їх думку, сподобається електорату. А не те, що має піти на користь країні та економіці. Так ведуть Україну до руйнування. Поки у світі допомагають бізнесу під час пандемії, українська влада підвищує податки. Це б'є і по бізнесу, і по громадянам. Треба зменшувати податковий тиск", – наголошує Бала.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скандал у Раді та розмова із футболістами: чим Зеленський займався на тижні

"У Петра Порошенка рейтинг трохи зменшився. Для нього цей місяць був не дуже через записи телефонних розмов Віктора Медведчука (журналісти Bihus.info опублікували матеріал про підозрюваного в державній зраді Віктора Медведчука. У сюжеті згадують, зокрема, Петра Порошенка. На початку червня Порошенко сходив на допит в СБУ. – Gazeta.ua). Порошенка підозрюють у співпраці як з російськими посадовцями, так і з окупаційними через Медведчука. Тут ж і закон про олігархів, де його замазують", – каже Бала.

Додає: "У Медведчука рейтинг просів через закриття каналів (2 лютого президент Зеленський затвердив рішення РНБО, яким заблокував діяльність трьох телеканалів: "112", NewsOne і ZIK. Санкції застосовуються до нардепа від ОПЗЖ Тараса Козака і юридичних осіб. – Gazeta.ua). Але зараз він стабілізувався. Ріст підтримки почався у Юлії Тимошенко через земельні питання. Люди виступають за земельний референдум, який підтримує лідерка "Батьківщини".

52,7% українців не схвалюють діяльність президента Володимира Зеленського. Схвалюють діяльність Зеленського 34,1%, важко сказати – 13,2%. Про це свідчать результати опитування, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології з 22 по 29 червня.

Зараз ви читаєте новину «"Немає альтернативи" – політолог пояснив рейтинги Зеленського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

36

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути