вівторок, 17 жовтня 2017 13:17

"Я втішений" - Порошенко відреагував на акції протесту

"Я втішений" - Порошенко відреагував на акції протесту
Президент Петро Порошенко похвалив організаторів акцій протесту. Фото: УНІАН

Президент Петро Порошенко закликав правоохоронців не допустити повторення подій під Верховною Радою, коли 31 серпня 2015 року загинули нацгвардійці. Про це він заявив на зустрічі із президентом Мальти.

"Я з розумінням ставлюся до акцій і з повагою до їх учасників", - сказав він.

"Крім того, мені надзвичайно важливо, я вимагаю від усіх правоохоронних органів забезпечити мирний характер акцій. Ні в якому разі не можна допустити, щоб безвідповідальні політикани повторили трагічні події 31 серпня, які призвели до загибелі чотирьох нацгвардійців", - заявив Порошенко.

"Разом із тим я втішений тим, що мої ініціативи знайшли такий відгук і в серцях людей і в організаторів акцій. Ще два роки тому я вніс проект змін до Конституції, які передбачали скасування депутатської і суддівської недоторканності.

Перший етап ми зробили - суддівська недоторканність ліквідована. Залишилось біля 450 осіб", - продовжив він.

"Чекаю відповідної реакції в залі", - сказав Порошенко.

"Щодо антикорупційного суду, як я і передбачав - вся судова реформа в нас відбувається у тісній співпраці із Радою Європи і Венеціанською комісією. Комісія розглянула ті законопроекти, які є у Верховній Раді. Обидва вона визнала такими, що є неприйнятними для імплементації у судові реформі.

Хочу наголосити - сам термін "антикорупційного суду" з'явився у моєму законопроекті. Я чекаю від парламенту, щоб вони напрацювали прийнятний законопроект", - також заявив президент.

Видатки на Антикорупційний суд вже передбачені у проекті державного бюджету, додав Порошенко.

"Потрібні лише спокійні умови Верховної Ради. Бо принцип матроса Желізняка із парламентом у демократичній країні не проходить", - резюмував він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Краще Порошенкові не ризикувати" - реакція соцмереж на мітинги під Радою

Сьогодні під Верховної Радою проходять акції протесту. На кількатисячний мітинг зібралася низка полісил. У центрі столиці чергує 3,5 тисячі поліцейських та нацгвардійців.

Зараз ви читаєте новину «"Я втішений" - Порошенко відреагував на акції протесту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути