Ексклюзиви
четвер, 15 квітня 2021 17:23

"Я в ці санкції не вірю" - колишній член команди Зеленського

"Я в ці санкції не вірю" - колишній член команди Зеленського
Президент Зеленський призначав Данилюка секретарем РНБО 28 травня 2019-го - на 8-й день після інавгурації.

Колишній секретар РНБО, ексміністр фінансів в уряді Гройсмана Олександр Данилюк не вірить в санкції проти контрабандистів, про яких говорив президент Володимир Зеленський.

"Щодо цієї десятки. Не приховую скептичного ставлення взагалі до такого інструменту санкцій. Це не є функція РНБО - боротися із контрабандою.

Ці персональні санкції можуть спрацювати тільки один раз. З попереднього РНБО вже майже минуло 2 тижні. Повірте мені, за ці 2 тижні всі ті, хто хоч трошки налякався, вже встигли перереєструвати все своє майно на родичів, друзів і так далі. Тому я в ці санкції просто не вірю. 2-га хвиля дасть нульовий результат", - сказав колишній чиновник в ефірі телеканалу "Україна 24".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Контрабанда – це бізнес митниці та СБУ

"Якщо вже обговорювати економічні злочини, то треба не ухвалювати рішення щодо санкцій, а вимагати від таких органів, як генеральна прокуратура, СБУ, Національна поліція, митниця, податкова, щоб вони свої функції виконували. Це їхня функція - боротися з економічними злочинами.

Я не здивуюся, якщо сьогодні запровадять якісь санкції проти обнальщиків, скрутчиків та інші страшні слова. Це не є функція РНБО", - зауважив Данилюк.

РНБО має фокусуватися на 2 ключових питаннях - ситуація на кордоні з РФ і Білоруссю і коронавірус, каже ексчиновник.

"З ким я не спілкуюся, люди не відчувають якоїсь напруги, несерйозно сприймають. Насправді те, що робить Росія - це підготовка до агресії. Станеться, не станеться - інше питання.

Влада має мобілізувати як суспільство, так і Збройні сили, нашу економіку для можливої агресії. Це є ключове завдання на цей момент", - сказав Данилюк.

2 квітня РНБО запровадила санкції щодо 10 громадян України. Їм на 3 роки заблокували активи, обмежили торгові операції, зупинили виконання фінансових зобов'язань.

Президент Володимир Зеленський заявив про "топдесятку української контрабанди".

Зараз ви читаєте новину «"Я в ці санкції не вірю" - колишній член команди Зеленського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути