пʼятниця, 20 квітня 2018 11:16

Я продав свою землю, щоб Україні повернули віллу Льовочкіна вартістю в 40 млн євро - Рабінович

Я продав свою землю, щоб Україні повернули віллу Льовочкіна вартістю в 40 млн євро - Рабінович
Лідер партії "За життя" Вадим Рабінович заявив, що головною причиною тотальної корупції в Україні є безкарність.

Народний депутат, лідер партії "За життя" Вадим Рабінович вніс до суду Ніцци 400 тис. євро застави, щоб повернути народу України віллу одного з лідерів "Опозиційного блоку" Сергія Льовочкіна вартістю 40 млн євро. Про це політик заявив в програмі "Великий вечір" на телеканалі NewsOne.

"У нас всі хочуть боротися з корупцією до приходу до влади. А з того моменту, як прийшли, вони починають в ній брати участь. Так далі жити не можна - і я довів це, коли вніс заставу французькому суду в 400 тисяч євро із задекларованих грошей за продаж своєї землі, для того щоб вілла Льовочкіна була повернута Україні", - заявив парламентарій.

Головною причиною тотальної корупції в Україні політик назвав безкарність.

"Будь-який корупціонер може виїхати за кордон після чергової зміни влади. Саме тому я перший, хто підняв тему можливого арешту майна казнокрадів за кордоном", - підкреслив лідер партії "За життя".

Як приклад абсолютної безкарності Вадим Рабінович навів ситуацію навколо народного депутата, одного з лідерів партії "Опозиційний блок" Сергія Льовочкіна - "одного з тих, хто, ні дня не працюючи в бізнесі, вніс до декларації мільярди".

"Я перший в Україні політик, який поїхав до Франції і домігся того, щоб суд Ніцци заарештував віллу Льовочкіна, розташовану в одному з найдорожчих районів Лазурного берега. Після цього я звернувся до всіх правоохоронних органів України, щоб вони продовжили і довели до кінця розпочате мною розслідування. Я звернувся до всіх людей, щоб запевнити (і роблю це ще раз!): я заарештував віллу Льовочкіна не для себе, не на користь Рабіновича, а на користь України, тому що ці гроші повинні були залишитися в нашій країні і працювати на нашу економіку, кредитувати бізнес, розвивати суспільство", - нагадав політик.

За його словами, була подана апеляція, але і її Льовочкін програв - французький суд не зняв арешт з його нерухомості у Франції.

"І зараз я поясню, чому Льовочкін зі своєю "гоп-компанією" сидів спокійно: за законами Франції, щоб зараз на три роки заарештувати цю віллу і передати її на користь Україні, потрібно внести заставу - 1% від її ринкової вартості, і це 400 тисяч євро. Чому? Та тому що "скромний будиночок" Льовочкіна коштує 40 мільйонів євро! Але, природно, українська сторона таких величезних грошей не дала. І Льовочкін прекрасно знав, що ніхто нічого не дасть, він з усіма все порішав", - розповів Вадим Рабінович.

Тоді лідер партії "За життя", за його словами, прийняв рішення перевести до французького суду гроші, виручені від продажу земельної ділянки, яка належить його родині.

"Я вніс свої 400 тисяч євро для того, щоб ми вже завтра жили, нехай і трошки, але вже в іншій країні, щоб ці "урки" не думали, що вони поїдуть за кордон - і там будуть від нас ховатися. Я думаю, що завдано колосального удару по корупції в одному - вони більше не відчувають себе безкарними, вони тепер розуміють, що і там їх можна дістати. І всі ці бойки і льовочкіни тепер будуть думати - відвозити або не відвозити гроші з країни", - упевнений парламентарій.

За словами політика, справа навіть не в конкретних Льовочкіну і Бойку, а в таких ось льовочкіних і бойках, яких в нашій країні десятки, і які продовжують тягнути з України останнє.

"Я зробив свою роботу і, швидше за все, за її підсумками наші правоохоронці зроблять свій висновок (не виключаю, звичайно, що він може бути і на користь Льовочкіна!). Але зате я знаю точно, що вже завтра на мене обрушиться новий шквал всяких гидот, який буде показувати брехливий канал "Інтер", навіть незважаючи на те, що їм вже і розповідати про мене нічого. Але я пишаюся собою, і вважаю, що це чергова перемога на шляху звільнення нашої країни від корупціонерів. А "Інтер" нехай покаже ще якусь людину, яка б продала свою землю - і заплатила за те, щоб державі Україна була повернута нерухомість вартістю в 40 млн євро. Тому я вважаю цей день - днем ​​перемоги партії "За життя", - підсумував Вадим Рабінович.

Зараз ви читаєте новину «Я продав свою землю, щоб Україні повернули віллу Льовочкіна вартістю в 40 млн євро - Рабінович». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути