Ексклюзиви
четвер, 21 лютого 2019 14:34

"Я ніколи не говорив, але сьогодні скажу": Кучма зробив відверту заяву щодо Донбасу

"Я ніколи не говорив, але сьогодні скажу": Кучма зробив відверту заяву щодо Донбасу
Війна на Донбасі перетворюється на заморожений конфлікт, каже другий президент Леонід Кучма. Фото: Ельдар САРАХМАН

Мінський процес із самого початку був безперспективний. Натомість ситуація на Донбасі перетворюється у заморожений конфлікт. Про це сказав другий президент, колишній представник України у контактній групі Леонід Кучма на брифінгу журналістам у четвер.

"Я ніколи не говорив, але сьогодні скажу. Враховуючи те, що я підписував Мінські ці угоди. Розумієте, якщо лідери, які входять у Нормандський формат, особисто не ставили свої підписи. Ні Олланд, ні Меркель, не кажу вже про Путіна. Значить про що це говорить? Вони не вірили, що це буде виконано. І не хотіли брати на себе зобов'язання, підписуючи цей документ. Звідсіля і далі результати", - заявив він.

"Якщо дивитися на сьогоднішню ситуацію, зокрема на Раду безпеки ООН, то миротворчу місію я не бачу у найближчому майбутньому", - зауважив Кучма.

Також Кучма заявив про "заморожений конфлікт, через який впливатимуть на Україну, щоб довести її до...".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Марчук розповів, як росіяни чхають на Мінські угоди

Мінські домовленості були підписані 12 лютого 2015 року у столиці Білорусі контактною групою. У ній Україну представляв другий президент Леонід Кучма, Росію - посол в Україні Михайло Зурабов, також підписи поставили представник ОБСЄ Гайді Тальявіні та бойовики Олександр Захарченко й Ігор Плотницький.

Цьому передували 16-годинні переговори президента України Петра Порошенка з канцлером Німеччини Ангелою Меркель, президентом Франції Франсуа Олландом і російським лідером Володимиром Путіним.

Зараз ви читаєте новину «"Я ніколи не говорив, але сьогодні скажу": Кучма зробив відверту заяву щодо Донбасу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути