Ексклюзиви
пʼятниця, 25 червня 2021 03:34

Я даю шанс олігархам стати бізнесменами - президент

Я даю шанс олігархам стати бізнесменами - президент
Зеленський розповів про шанс для олігархів. Фото: hvylya.net

Законопроєкт про деолігархізацію дає шанс олігархам стати справжніми бізнесменами.

"Є такий принцип: спочатку постріл в повітря, потім в тіло. Тому я вважаю, що постріл в повітря - це законопроєкт. Я вважаю, "в повітря" - це демократія сучасна. В Україні не може бути повністю така демократія, як у старій Європі. У нас немає часу, життя. Я вважаю, що "постріл у повітря" - це шанс: станьте бізнесменами. Постріл у тіло - це референдум", - сказав глава держави Володимир Зеленський в ефірі програми "VIP з Наталією Мосейчук".

За його словами, ухвалення цього законопроєкту стане позитивним кроком, оскільки дасть можливість інвестувати кошти в Україну.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Олігархів "скують" законом. Основні тези документа

"Я вважаю, що це їм плюс. Вони не будуть витрачати гроші на політику, на політиків, ці гроші вони будуть витрачати на інвестиції. Коли вони не олігархи, їхні інвестиції хочеться захищати, тому що їхні гроші тут. Якщо вони повернуть багато грошей не в державу, а в інвестиції в державу, не просто в бюджет. Інвестуйте, розвивайте бізнес, ніхто не хоче забирати. Якщо у вас за кордоном є мільярди, повертайте", - закликав президент.

2 червня Зеленський вніс на розгляд Верховної Ради законопроєкт №5599 "Про запобігання загрозам національній безпеці, пов'язаним із надмірним впливом осіб, які мають значну економічну або політичну вагу в суспільному житті (олігархів)".

Передбачається внесення змін до низки законів з метою створення Реєстру олігархів, запровадження декларування публічними службовцями контактів з особами, включеними до зазначеного Реєстру.

4 червня Зеленський заявив, що у разі намагань провалити законопроєкт про деолігархізацію це питання буде винесено на всеукраїнський референдум.

Зараз ви читаєте новину «Я даю шанс олігархам стати бізнесменами - президент». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути