вівторок, 10 травня 2011 19:11

9 травня правоохоронці перешкоджали діяльності депутатів на Прикарпатті

9 травня правоохоронці перешкоджали діяльності депутатів на Прикарпатті

На наступній сесії Івано-Франківська обласна рада розгляне питання про виконання рішення щодо заборони червоних прапорів. Про це на сьогоднішньому брифінгу повідомив голова обласної ради Олександр Сич.

Відбудеться засідання постійної депутатської комісії з питань депутатської діяльності, етики, регламенту, самоврядування, захисту прав людини, законності та правопорядку, на якій проаналізують усі факти порушення цього рішення обласної ради. Відтак депутатська комісія запропонує проект рішення обласної ради і заходи, які застосовуватимуться щодо порушників.

Сич нагадав, що обласна рада своїм рішенням від 15 травня 2011 року заборонила на території Івано-Франківської області публічне використання, а також вивішування, демонстрування, встановлення у будь-якій формі, антиконституційних червоних прапорів (так званих "червоних прапорів перемоги") на усіх державних установах області, приміщеннях державної та комунальної форм власності, інших спорудах незалежно від їх форм власності та підвідомчої підпорядкованості.

Обласна рада також доручила обласній державній адміністрації, районним державним адміністраціям, районним радам, міським головам міст обласного значення, селищним і сільським головам області, керівникам правоохоронних органів та їх структурним підрозділам забезпечити неухильне та повне виконання на території області цього рішення.

"Закон про червоні прапори не був підписаний президентом, а отже не вступив в силу. Легітимного права використовувати червоні прапори під час заходів 9 травня не було. Немає жодного сумніву, що мало бути виконане рішення обласної ради в частині заборони червоних прапорів", - звернув увагу Сич.

Голова обласної ради повідомив, що факт використання червоних прапорів був зафіксований в Івано-Франківську та Коломиї.

Як він зазначив, представники правоохоронних органів не тільки не забезпечили виконання рішення обласної ради, а й перешкоджали діяльності депутатів обласної ради та рад нижчих рівнів. За його словами, коли на вчорашній урочистій панахиді в Івано-Франківську замайоріли червоні прапори, депутати обласної ради мали намір забезпечити виконання рішення обласної ради, тобто не допустити демонстрацію червоного прапора. Проте правоохоронці не пропускали депутатів до місця урочистостей.

Зараз ви читаєте новину «9 травня правоохоронці перешкоджали діяльності депутатів на Прикарпатті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути