вівторок, 27 червня 2017 15:24

182 млн грн за 4 роки - ЗМІ розповіли про найбагатшого прокурора

Найбагатшим працівником прокуратури виявився старший слідчий з особливо важливих справ департаменту спецрозслідувань Юрій Кривобок.

Про це повідомляє сайт Prosud.

Проаналізувавши декларації прокурора за 2013-й, 2015-й та 2016-й активісти "Автомайдану" виявили у власності сім'ї Кривобока надзвичайно велику кількість рухомого та нерухомого майна, а також 182 млн грн доходів.

Інформації щодо кар'єрного зростання 34-річного прокурора у відкритому доступі майже немає. Відомо лише, що з 2014 року – Кривобока призначили в Генпрокуратуру на посаду старшого слідчого з особливо важливих справ у департаменті спецрозслідувань. До цього з 2009-го по 2014-й він працював прокурором Оболонського району Києва.

  Зліва на право: Оксана Кривобок (мати слідчого), Юрій Кривобок (слідчий ГПУ), Тетяна Кривобок (дружина слідчого), Василь Кривобок (батько слідчого)
Зліва на право: Оксана Кривобок (мати слідчого), Юрій Кривобок (слідчий ГПУ), Тетяна Кривобок (дружина слідчого), Василь Кривобок (батько слідчого)

У декларації за 2015-й прокурор вказав, що у власності його дружини 3 квартири у селі Софіївська Борщагівка. Саме на місці цих квартир у 2009-2010 роках, коли він працював прокурором Оболонського району, його батьки і дружина набули у дуже сумнівний спосіб власність 16,65 га землі.

Активісти повідомляють: за 4 роки родина прокурора збагатилася на 182 млн грн. З них лише близько 700 тис. грн – заробітна плата, решта – продаж рухомого та нерухомого майна.

Дружина прокурора - Тетяна, фігурує серед засновників двох фірм: ТОВ "Фабрика здоров'я "Ярославна" та приватного сільськогосподарського підприємства "Лан". Діяльність останньої компанії 2016-го привернула увагу Служби безпеки України та прокуратури. З ухвали Шевченківського райсуду Києва журналістам стало відомо, що фірму "Лан" використовували для "створення та впровадження протиправного каналу фінансування терористичної діяльності ДНР та ЛНР.

Юрій Кривобок володіє будинком площею 1827 кв. м в елітному селі Козин під Києвом.

 

Будинок розташований на 6-ти земельних ділянках, які також перебувають у власності прокурора. Загальна площа землі під будинком - 86 соток. Ціна за сотку землі в цьому районі – близько $3 тис., тобто уся земля під маєтком прокурора коштує приблизно $260 тис.

Окрім цього, сім'я Кривобока має кілька будинків у курортних зонах України: в Криму, в Карпатах та в Одесі.

Один з них розташований в окупованому Криму, а саме в селі Миндальне, неподалік міста Судак та чорноморського узбережжя. Юрій Кривобок придбав цей будинок, площею 151 м², 2010 року. Вказана вартість будинку 314 тис. грн.

Будинком у селі Миндальне володіє також батько прокурора. Будинок загальною площею 208,1 м² Василь Кривобок придбав 2009 року. Його вартість - 706 402 грн.

Окрім будинків, родина прокурора має ще 5 земельних ділянок у селі Миндальне. А його дружина – приміщення в селищі Гаспра, неподалік Ялти.

Також прокурор володіє маєтком у туристичному містечку в Карпатах – Яремче.

Окрім будинків прокурор має дві суміжні квартири на столичній Оболоні.

Дружина прокурора 2016-го придбала новий Mercedes Benz GLE 350 D Matic 2016 року випуску вартістю 2 604 280 грн, а 2014 року Кривобок отримав право користування новим Volkswagen Toureg 2014 року випуску від свого батька, якому автомобіль коштував 1 126 650 грн.

"Лише за приблизними підрахунками прокурорська родина набула у власність (за 4 роки): 4 елітні будинки сумарною площею 2741 квадратний метр, 4 квартири на 367 квадратних метрів, 62 гектари землі по всій Україні, 2 автомобілі, вартістю кожен понад мільйон гривень, дохід у розмірі 182 мільйони гривень", - інформують активісти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нардеп записав на тестя нерухомості на $10 млн - ЗМІ

Раніше у Європейському Союзі звинуватили генерального прокурора Юрія Луценка у гальмуванні реформ.

Зараз ви читаєте новину «182 млн грн за 4 роки - ЗМІ розповіли про найбагатшого прокурора». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути