Ексклюзиви
вівторок, 03 лютого 2009 15:26

150 "регіоналів" можуть скласти мандати

150 "регіоналів" можуть скласти мандати
Фракції Блоку Юлії Тимошенко, блоку "Наша Україна-Народна Самооборона", Комуністичної партії й Блоку Литвина у Верховній Раді залишили зал засідань парламенту.

Вони почали залишати зал о 14:00 й о 14:30, нікого з депутатів від цих фракцій у залі вже немає.

Депутати від фракції Партії регіонів залишаються в залі й 10 з них продовжують блокувати президію парламенту.

Ранкове засідання Ради у вівторок не було закрито, і ніхто з членів президії не пояснив причин цього.

Відповідно до регламенту, по вівторках Рада проводить ранкове й вечірнє засідання.

Вечірнє засідання повинне початися о 16:00.

Водночас голова фракції Блоку Юлії Тимошенко у Верховній Раді Іван Кириленко допускає складання 150 депутатами від фракції Партії регіонів своїх повноважень.

"Я не виключаю такого варіанту", - сказав він, відповідаючи на запитання, чи допускає він складання депутатами від ПР своїх мандатів.

При цьому він зазначив, що складання депутатських мандатів є однією з форм парламентської роботи, і фракція ПР має на це право.

Кириленко також повідомив, що БЮТ виступає за проведення спеціального засідання парламенту для заслуховування звіту Кабінету Міністрів і розгляду проекту резолюції недовіри уряду 4 лютого.

При цьому він повідомив, що на погоджувальній раді лідерів фракцій з головою Ради така ініціатива з проведення спеціального засідання парламенту надійшла від заступника голови фракції блоку "Наша Україна - Народна Самооборона" Бориса Тарасюка.

Зі слів Кириленка, на Погоджувальній раді пропонувалося 4 лютого в першій половині дня працювати в комітетах, а в другій половині дня провести таке засідання.

"Після роботи в комітетах о 18:00, або о 19:00, або о 20:00 з прямою трансляцією на будь-якому каналі, який захоче транслювати (спеціальне засідання Ради), порушуємо питання про стан справ у країні й про відповідальність тих, хто відповідальний за цей стан справ", - сказав він.

Кириленко додав, що на погоджувальній раді обговорювався також регламент можливого засідання, яке пропонувалося проводити не менш як 4,5 години.

При цьому він повідомив, що фракція Партії регіонів у Раді не погодилася на проведення такого засідання, мотивуючи це тим, що до 4 лютого не вдасться зібрати голів обласних рад, на участі в засіданні яких наполягає ПР.

Також Кириленко сказав, що у вівторок о 15:00 продовжиться нарада лідерів фракцій.

Нагадаємо, що ПР наполягає на заслуховуванні звіту Кабміну 5 лютого, а прем"єр-міністр Юлія Тимошенко - 4 лютого.

За матеріалами: Українські новини.
Зараз ви читаєте новину «150 "регіоналів" можуть скласти мандати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути