вівторок, 03 лютого 2009 14:12

Шуфрич запропонував Тимошенко об"єднатися з ПР проти Ющенка

Шуфрич запропонував Тимошенко об"єднатися з ПР проти Ющенка
Народний депутат від Партії регіонів Нестор Шуфрич закликає БЮТ підтримати їх ініціативу щодо імпічменту Президенту Віктору Ющенку.

"Якщо Тимошенко вважає, що у всіх негативних процесах в країні винен Президент Ющенко, то її фракція БЮТ повинна приєднатися до процедури, яку пропонує ПР, тобто до імпічменту Президента", - сказав він.

У той же час депутат відзначив, що "якщо Ющенко звинувачує уряд, і вважає, що у всьому винен уряд Тимошенко, тоді Президент повинен вплинути на свою фракцію НУНС, щоб ті проголосували за відставку Кабінету міністрів".

В цілому він вважає, що "якщо Ющенко проігнорує наше запрошення до парламенту, то ми у будь-якому випадку повинні будемо дати цьому оцінку. Ми діятимемо дуже жорстко".

Нагадаємо, що сьогодні лідер Партії регіонів Віктор Янукович підтвердив про наміри своєї політичної сили і далі йти шляхом спрощення процедури імпічменту президента.

"Ми голосували про закон про спеціальні слідчі комісії, який відкриває шлях і дає інструмент для початку цієї процедури. І далі ми будемо йти цим шляхом", - сказав Янукович.

"Зараз мова йде про одне: хто б не був на якій би високій посаді, кожен має знати, що він несе відповідальність за кожне своє слово, за вчинок. І якщо він нездатен виконувати свої обов"язки, має бути інструмент, як його звільнити з цієї посади. У тому числі і президента", - додав він.

Янукович зазначив, що в Україні багато років блокувалося це питання і не ухвалювалися відповідні закони через "страх високопосадовців перед народом".

"Ніхто не хотів нести відповідальність. Тому ми цей шлях відкриємо", - сказав він.

На питання, чи не збирається Партія регіонів скласти 150 мандатів для розпуску Верховної Ради, Янукович сказав, що це питання поки не обговорювалося.

"Такі питання розглядаються на з"їзді. Ми плануємо проведення з"їзду найближчим часом і, безумовно, будемо обговорювати найбільш гострі питання нашої країни. Якщо будуть ухвалені відповідні рішення, безумовно, фракція їх буде виконувати", - сказав він.

За матеріалами: РБК-Україна, Українська правда.
Зараз ви читаєте новину «Шуфрич запропонував Тимошенко об"єднатися з ПР проти Ющенка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути