Ексклюзиви
вівторок, 22 січня 2013 14:12

Перемовини щодо асоціації з ЄС фактично зупинені — в УДАРі пояснили, чому хочуть перевиборів

 Перемовини щодо асоціації з ЄС фактично зупинені — в УДАРі пояснили, чому хочуть перевиборів
Павло Розенко розповів про ініціативу партії. Фото: lenta-ua.net

Нардеп від УДАРу Павло Розенко пояснив позицію партії, яка вимагатиме дострокових виборів глави держави та народних депутатів у разі, якщо влада провалить асоціацію з ЄС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Опозиціонер Булатецький пропонує створити слідчу парламентську комісію щодо фальшування виборів

"Ми наполягаємо на цьому, бо три останні роки перебування чинної команди при владі показують, що вони не здатні виконати жодних стратегічних ініціатив, які суспільство ставить перед владою. Влада не здатна провести жодні реформи - в країні в цьому питанні нічого не відбувається. Усі реформи зводяться до того, що вони проводяться за рахунок простих людей. Рівень життя в країні з кожним роком все більше падає. Влада не виконує своєї основної функції — не працює на суспільство. Вона не здатна реалізувати той вибір, який зробило суспільство. Три роки вони декларують необхідність інтеграційних проявів України і закінчення процесу інтеграції, натомість рухаються в зовсім іншому напрямі. Не дотримуються ні важливих демократичних принципів, що відкидає Україну фактично у сталінські часи, ні економічник, політичних і соціальних свобод всередині держави", - розповів він.

За словами Розенка, три роки влада тільки декларувала намір приєднати країну до Європи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рада може і буде працювати без п'яти депутатів - Лавринович

"Тому для нас факт підписання, або непідписання угоди про асоціацію, зону вільної торгівлі з ЄС, щодо спрощення візового режиму для звичайних людей, і фактична зупинка переговорів по цих трьох документах — яскравий індикатор того, що нинішня влада не має ніякої довіри як в середині суспільства, так і зовні. Саме тому ми вимагатимемо проведення одночасних виборів президента і Верховної Ради. Реалізувати це можна лише через певну політичну волю", - додав він.

Відповідаючи на питання про те, як саме УДАР збирається реалізувати обіцяне, політик сказав: "В Україні є прецеденти і дострокових парламентських виборів і дострокових президентських виборів. Нічого вигадувати нам не треба, лише скористатися вже набутим досвідом, коли політичні інституції визнають повну кризу у суспільстві, кризу довіри до себе і неможливість змінити ситуацію на краще, і під тиском суспільства ідуть на такі кроки. Тільки таким чином ми можемо дати шанс нашій державі вийти з болота, в якому ми опинилися протягом трьох останніх років", - додав Розенко.

Зараз ви читаєте новину « Перемовини щодо асоціації з ЄС фактично зупинені — в УДАРі пояснили, чому хочуть перевиборів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути