вівторок, 16 липня 2013 10:45

Це свідчить про безпорадність і імпотентність - "ударівець" про скаргу Гереги

 Це свідчить про безпорадність і імпотентність - "ударівець" про скаргу Гереги
Павло Розенко. Фото: mair.in.ua

Звертаючись із заявою щодо вчинення хуліганських дій та зриву пленарного засідання Київради 11 червня до МВС, депутати Київради самі себе дискредитують і виглядають в очах суспільства все більш комічно.

Про це в коментарі Gazeta.ua розповів народний депутат від партії "УДАР" Павло Розенко.

"Не думаю, що такими діями можна когось налякати, чи залякати. Герега і компанія, які підписали це звернення, засвідчили свою повну безпорадність, повну імпотентність і розгубленість. Чесно кажучи, не личить політикам скаржитись як першокласникам, бігати до вчительки і скаржитися, що хтось там когось образив у пісочниці. Це не серйозно. Для такого рівня політики це виглядає, чесно кажучи, просто як клявзництво, "стукачество" і не більше того.", - сказав Розенко, говорячи про скаргу Гереги.

Щодо подальшого розвитку подій, Розенко висловив думку, що найбільш суттєвим є той факт, що київська міська влада поступово втрачає свою легітимність. Це стосується і голови міської адміністрації Попова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Герега поскаржилась міліції на нардепів через зрив засідання Київради

"В такій ситуації, безумовно, найкращим кроком була б тотальне перезавантаження київської влади. Перше, що треба зробити - щоб голова Київської міської ради і голова адміністрації зробили мужній політичний крок — не займалися б "стукачеством" — а просто склали з себе повноваження і звернулися до Верховної Ради України з вимогою негайно призначити вибори. В цій ситуації це було б справжнім політичним кроком. Але цілком зрозуміло, що ці люди бояться, бояться втратити владу, бояться втратити все. Тому що цілком очевидно, що 90% тих людей, які сьогодні знаходяться в Київраді в наступну раду не потраплять. Очевидно, що Герега більше ніколи не стане секретарем Київради, а Попов не буде обраний мером. Тому от вони, за будь-яку ціну, намагаються чіплятися за владу і це виглядає ззовні, м'яко кажучи, просто принизливо", - сказав "ударівець".

Розенко зауважив, що складання повноважень було б конституційним, сильним, політично правильним і абсолютно законним рішенням.

"В усіх законах чітко записано, 5 років - термін повноважень, і робити вигляд, що немає конституції, немає законів України і що можна сидіти в КМР 7 років.це не серйозно і не солідно. Втрачати владу їм не хочеться, це зрозуміло. Але треба мати якусь політичну культуру, політичну відповідальність і, найголовніше, внутрішню силу, щоб це все визнавати, але я бачу, що ні першого, ні другого, ні третього ці люди просто не мають", - зауважив "ударівець", - зауважив Розенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Владі треба припинити страждати на параною щодо київських виборів - Палій

На запитання, як на його думку розгортатимуться події у випадку проведення позачергової сесії Київради, Розенко зазначив, що події 11 липня можуть повторитися:

"Я думаю, що очевидно події повторяться. Тому, що нинішньому складу Київської міської ради ніхто не давав повноважень і ніхто не давав мандату перебувати в стінах КМР. Громада їм цього не давала. Якщо люди хочуть продовжити своє перебування як депутати Київської міської ради, вони повинні отримати мандат довіри від киян і піти на чергові перевибори і довести своє право бути київськими депутатами".

"Затягування часу в цій ситуації буде лише грати на загострення ситуації в Києві і не додасть жодних балів тим людям, які за будь-яку ціну тримаються за свої стільці і за будь-яку ціну не хочуть покидати свої теплі місця", - додав Розенко.

Нагадаємо, 11 липня у Києві кілька сотень людей під прапорами трьох опозиційних сил, а також незалежні активісти протестували проти нелегітимного, на їхню думку, засідання Київради. Також представники опозиційних партій заблокували трибуну Київради, заявляючи, що Київрада втратила свою легітимність 2 червня 2013 року, коли завершився п'ятирічний термін повноважень нинішнього складу.

Зараз ви читаєте новину « Це свідчить про безпорадність і імпотентність - "ударівець" про скаргу Гереги». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути