неділя, 14 липня 2013 16:37

Для влади контроль важливіший, аніж будь-які натяки на демократію - нардеп

Для влади контроль важливіший, аніж будь-які натяки на демократію - нардеп
Олесь Доній. Фото: skynews.info

Позафракційний народний депутат Олесь Доній переконаний, що влада не бажає втрачати важелів впливу, тому і не призначає перевибори у Києві.

Таку думку він висловив у коментарі Gazeta.ua.

"Київ фактично втратив своє представництво. Тому, я розцінюю позитивно тиск громадськості та опозиції на нелегітимну Київраду. Ми бачимо, що ані Верховна Рада, ані Конституційний суд не бажають  втрачати важелів впливу, тому і не призначають перевибори", - висловив думку політик.

Окрім того, він нагадав, що "в Чернівцях Верховна Рада, під керуванням "регіоналів", два роки не призначала вибори міського голову".

"Тобто вони вдаються до таких методів лише в тих регіонах, де перевибори можуть призвести до втрати контролю із боку Партії регіонів, тобто для них важливіший контроль, аніж будь-які натяки на демократію", - наголосив Доній.

"Окрім того, у всіх прихильників демократії мав би бути консенсус щодо необхідності проведення якомога швидше київських виборів. А обвинувачувати один одного не годиться", - резюмував він.

Нагадаємо, 11 липня секретарю Київради Галини Герезі шестеро народних депутатів не давали довгий час провести брифінг і розпочати сесію. За її словами твердження, що Київрада не має повноважень здійснювати свою діяльність - не відповідає дійсності. Після штурму Київради громадських активістів, нардепів, секретар Київради Галина Герега закрила сесію 6 скликання.

Голова КМДА Олександр Попов звинуватив опозицію в "пограбуванні Києва". "За останні роки не було такої події... Я б її назвав пограбуванням Києва", – сказав Попов на прес-конференції, присвяченій зриву сесії Київради. Водночас на питання, коли буде наступна сесія, Попов сказав, що проситиме депутатів збиратися на позачергову сесію. Він не виключив, що це може статися на початку серпня.

Екс-мер Києва Леонід Черновецький подав у відставку за кілька днів до того, як спливли його повноваження. Зазначимо, що законодавчо визначений  термін повноважень депутатів Київської міськради закінчився 2 червня 2013 р. Однак, щоб провести вибори столичних депутатів наступного скликання, потрібно рішення Верховної Ради, які так і не призначали вибори в Києві.



Зараз ви читаєте новину «Для влади контроль важливіший, аніж будь-які натяки на демократію - нардеп». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути