понеділок, 15 липня 2013 15:50

Герега поскаржилась міліції на нардепів через зрив засідання Київради

Герега поскаржилась міліції на нардепів через зрив засідання Київради
Фото: radiosvoboda.org

Заступник голови КМДА, секретар Київради Галина Герега звернулась до Головного управління МВС України в Києві із заявою розпочати досудове розслідування щодо вчинення хуліганських дій та зриву пленарного засідання Київради 11 червня.

Відповідне звернення було також направлено до прокуратури Києва, щодо вжиття заходів прокурорського реагування до осіб, які вчинили зазначені правопорушення, повідомили у прес-службі Київської міської ради.

Як зазначається у зверненнях, під час пленарного засідання Київради 11 липня народні депутати та невстановлені особи порушували громадський порядок та ображали депутатів, керівних осіб, працівників Київради та Київської міської державної адміністрації.

"Знаходячись у приміщенні, невстановлені особи безпідставно переміщувалися будівлею, чим перешкоджали нормальній діяльності працівників Київської міської ради та Київської міської державної адміністрації. Напали на працівників міліції, та, застосувавши до них фізичну силу, проникли до кулуарів та до сесійної зали, де заблокували президію і трибуну та таким чином припинили нормальну діяльність органу місцевого самоврядування і зірвали проведення пленарного засідання ХI сесії Київської міської ради VI скликання", – йдеться у зверненнях.

Також у листі до прокуратури Києва зазначається, що народні депутати України разом з невстановленими особами захопили та незаконно, у хуліганський спосіб, утримували протягом тривалого часу зазначене приміщення.

За словами Гереги, через зрив пленарного засідання Київради депутати не розглянули життєво важливі для міста проекти рішень, зокрема без муніципальних надбавок залишаться медики, вчителі, соціально незахищені кияни. Також місто не зможе направити 100 мільйонів гривень, які надійшли з державного бюджету, на реконструкцію Поштової площі та будівництво метро на Теремки.

11 липня у Києві кілька сотень людей під прапорами трьох опозиційних сил, а також незалежні активісти протестували проти нелегітимного, на їхню думку, засідання Київради. Також представники опозиційних партій заблокували трибуну Київради, заявляючи, що Київрада втратила свою легітимність 2 червня 2013 року, коли завершився п'ятирічний термін повноважень нинішнього складу.

Зараз ви читаєте новину «Герега поскаржилась міліції на нардепів через зрив засідання Київради». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

28

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути