Ексклюзиви
середа, 11 червня 2008 08:05

$100 тисяч сплатить Ахметову українське інтернет-видання

$100 тисяч сплатить Ахметову українське інтернет-видання
Інтернет-видання "Оглядач" має виплатити бізнесмену Ринату Ахметову 100 000 доларів США.

Таке рішення прийняв Високий суд Правосуддя в Лондоні 5 червня 2008 року, йдеться в прес-релізі компанії "Ейкін Гамп Страусс Хауер енд Фельд", що представляла інтереси Ахметова.

"Високий суд Правосуддя в Лондоні присудив збитки в розмірі 100 000 доларів США і судові витрати на користь Рината Ахметова в справі про наклеп проти Інтернет-видання Оглядач. Приводом для розгляду стала низка статей, у яких містилися численні брехливі заяви на адресу Ахметова", - говориться в повідомленні.

Постанова також винесена проти двох редакторів видання Олега Медведєва і Ярослава Білика, а також проти журналіста Тетяни Чорновол.

Адвокат Ахметова Марк МакДаугалл повідомляв, що Ахметов "задоволений рішенням Високого суду".

"Ми маємо намір рішуче домагатися виконання постанови у цій справі про наклеп проти "Оглядача" і інших відповідачів в Україні", - додав він.

"Ми вважаємо, ця справа має ясно показати тим, хто навмисно публікує хибні заяви в Інтернету, що будь-яке безвідповідальне використання неперевіреної інформації не залишиться безкарним", - заявила інша адвокат Ахметова Лора Тайлер.

Раніше Ахметов заявляв, що всі грошові суми, присуджені йому в цій справі як компенсація збитку, будуть направлені ним на благодійні цілі в Україні, пише Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «$100 тисяч сплатить Ахметову українське інтернет-видання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути