вівторок, 12 квітня 2011 22:27

Хосні Мубарак госпіталізований з серцевим нападом

Хосні Мубарак госпіталізований з серцевим нападом

У колишнього президента країни Хосні Мубарака під час допиту виникли проблеми з серцем, і його було доставлено в лікарню в Шарм-еш-Шейху.

Екс-президента викликали до Прокуратури Єгипту для дачі показань про загибель учасників антиурядових акцій і розтраті бюджетних коштів.

До цього він перебував з родиною під домашнім арештом у своїй резиденції на Червоному морі з 11 лютого, куди втік після 18-денних бурхливих виступів протесту в Каїрі.

Хосні Мубараку, його синам і їхнім дружинам заборонено залишати країну, їхні банківські рахунки заморожені.

Надходили численні повідомлення про те, що в 82-річного Мубарака серйозні проблеми зі здоров'ям, однак його оточення спростовувало цю інформацію. Відомо, що йому була зроблена операція на жовчному міхурі.

Спостерігачізазначають, що після свого повалення колишній глава держави не з'являвся на публіці в Шарм-еш-Шейху і не робив заяв.

Проте в неділю на телеканалі "Аль-Арабія" було передано виступ Мубарака, в якому він назвав себе жертвою наклепницької кампаніі. Колишній глава держави додав, що в нього немає капіталу або нерухомості за кордоном.

Учасники антиурядових акцій протесту, що призвело до зміни влади в Єгипті, давно вимагають притягнути до суду колишнього президента країни, стан якого, за різними даними, оцінюється в суму від 1 до 70 млрд доларів.

Мубарак керував Єгиптом впродовж 30 років.

Зараз ви читаєте новину «Хосні Мубарак госпіталізований з серцевим нападом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути