середа, 16 лютого 2011 11:18

Спецтема: Арабські революції

Єгиптяни відзначили відставку Мубарака зґвалтуванням журналістки (ФОТО)

Провідний кореспондент американського телеканалу CBS Лара Логан була зґвалтована й побита під час заворушень на площі Тахрір у Каїрі. В даний час 39-річна Логан знаходиться в лікарні у США.

Напад на журналістку стався 11 лютого, коли радісна юрба на площі Тахрір святкувала відставку президента Єгипту Хосні Мубарака, йдеться в заяві телеканалу.

Лара Логан, її знімальна група та їхні охоронці "були оточені небезпечними елементами, які перебували на площі серед загального тріумфу".

"Неконтрольований натовп з більш ніж 200 осіб" відокремив Логан від її колег і "вчинив над нею жорстоке і тривале сексуальне насильство і побиття".

Логан врятувало втручання групи жінок, які знаходилися в той момент на площі Тахрір, а також близько 20 солдатів єгипетської армії. Після цього Лара Логан возз'єдналася зі своєю знімальною групою і повернулася в Сполучені Штати.

Журналістка південноафриканського походження займає посаду провідного кореспондента CBS з міжнародних справ. В останні роки вона багато працювала в Іраку і Афганістані.

За даними Комітету захисту журналістів, який висловив занепокоєння у зв'язку з тим, що сталось з Логан, під час заворушень у Єгипті 52 журналіста зазнали нападів і 76 були затримані владою.

NEWSru.com

Зараз ви читаєте новину «Єгиптяни відзначили відставку Мубарака зґвалтуванням журналістки (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

19

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути