вівторок, 15 лютого 2011 20:01

Спецтема: Арабські революції

Сенатор США: Повалення Мубарака - це попередження Путіну і його друзям з КДБ

Сенатор США: Повалення Мубарака - це попередження Путіну і його друзям з КДБ

Колишній кандидат у президенти США Джон Маккейн вважає, що повалення Хосні Мубарака в Єгипті має стати застереженням для прем'єр-міністра Російської Федерації Володимира Путіна.

"Я не думаю, що всі ці події обмежені Близьким Сходом ... Цей вітер змін дме і розноситься, і якщо б я був Володимиром Путіним, то поводився би трохи менш самовпевнено, перебуваючи в Кремлі зі своєю клікою з КДБ", - сказав сенатор від Арізони в інтерв'ю телекомпанії CBS.

"І я почувався б у меншій безпеці (після революцій на Близькому Сході), відпочиваючи на курорті, де перебувають президент Ху і ще кілька людей, які керують Китаєм і вирішують  долю 1300 млн жителів цієї країни", - зазначив Маккейн.

У результаті демонстрацій на головній площі Каїра, що тривали два з половиною тижні, Мубарак, який керував Єгиптом 30 років, подав у відставку. За кілька днів до цього в результаті "жасминової" революції в Тунісі президент цієї країни Бен Алі втік до Саудівської Аравії і був у підсумку усунутий з посади.

Спостерігачі відзначають хиткість політичної системи в таких країнах, як Йорданія, Алжир, Ємен, і попереджають про можливість докорінних змін у них.

За матеріалами: Газета.ru

Зараз ви читаєте новину «Сенатор США: Повалення Мубарака - це попередження Путіну і його друзям з КДБ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

15

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути