субота, 19 жовтня 2024 11:00

За нас Байден, Рютте, погода - і українська цибуля

За нас Байден, Рютте, погода - і українська цибуля

Президент України Володимир Зеленський у середу виступив у Верховній Раді з Планом Перемоги. В плані є 5-ть декларативних розділів і три таємні додатки, які відомі лише союзникам. Будемо сподіватися, що вся "сіль" перемоги саме в тих таємних додатках, про які нічого не відомо. Головний недолік плану, на думку експертів, такий: в ньому майже все залежить від доброї волі союзників, а не від нас. І треба би якось обернути цей недолік на перевагу. Білий Дім заявив, що США підтримують План Перемоги.

Того ж дня український президент мав телефонну розмову з президентом Сполучених Штатів Америки. Джо Байден оголосив про новий пакет військової допомоги Україні на півмільярда доларів: боєприпаси для NASAMS та HIMARS, джавеліни, ПТРК, HMMWV, "Стінгери", ще одна батарея ППО Patriot, гранатомети. Домовлено, що тепер кожні два-три тижні США надаватимуть новий пакет військової допомоги обсягом $500-700 мільйонів.

А новий Генеральний секретар НАТО Марк Рютте пообіцяв, що Україна приєднається до альянсу, як його 33-й або 34-й член. Так було вирішено у Вашингтоні. Ну, що ж, заскрінимо, запам'ятаємо!

...українські БПЛА завдають такої шкоди росіянам на фронті та в тилу, що вже не дуже треба й дозволу на застосування західних ракет по території РФ

Військовий експерт і аналітик Том Купер у своєму регулярному огляді зазначає: українські БПЛА завдають такої шкоди росіянам на фронті та в тилу, що вже не дуже треба й дозволу на застосування західних ракет по території РФ. Це, звісно, комплімент, але від лукавого. Дозвіл таки треба, не завадить. Хоч і навряд чи ми його отримаємо до завершення президентських виборів у Сполучених Штатах.

Росія збила власний новітній безпілотник С-70 "Охотник". Британська розвідка стверджує, що росіяни втратили контроль над БПЛА, і були змушені його знищити, аби він не потрапив до рук українцям. Таких безпілотників у Росії всього кілька штук. Його розробляли десятки років, і от вся робота - котові під хвіст. Це добра новина. А військові кібери України, - повідомляє "Стратком", - вразили 11 російських веб-сайтів, серед яких компанії, залучені до виробництва військової техніки: "Транспромелектроніка" і "Тундра".

Дружина Дональда Трампа - Меланія Трамп - написала мемуари, які називаються невигадливо: "Меланія". Це найпласкіші, найпримітивніші і найабстрактніші мемуари, які мені коли небудь доводилося читати, - написав Стівен Фрай в рецензії для NewYorker. Варто також почитати коменти під рецензією. Таке враження, що це наші пишуть про Мар'яну Безуглу. Тим часом, виборча кампанія Камали Гарріс, кажучи відверто, пробуксовує. Прісно! Шанси Трампа на перемогу видаються на сьогодні більше реальними. Зокрема в "ключових" штатах. Трамп проводить багато meetings, Трамп говорить багато нісенітниць, але він - говорить. Трамп їздить Америкою зі своєю мантрою про загрозу "третьої світової" та обіцяє мир в Україні. На сьогодні провідні американські букмекери віддають перевагу перемозі Трампа.

New York Times повідомляє, що Ізраїль планує вразити військові цілі в Ірані, серед яких: стартові майданчики для ракет, безпілотників та заводи з їхнього виробництва, ядерні дослідні лабораторії. Отут ми прямо обома руками "за!". Нам ці іранські безпілотники вгуділися, як нікому більше. Шахеду - шахедове!

...Україна - дуже крута, бо проти нас уже цілих дві тоталітарних ядерних держави. Щоправда, є дані, що північнокорейські легіні потужно втікають з поля бою...

У світі стурбовані можливим залученням військ Північної Кореї в російсько-українську війну. І в цьому плані Україна - дуже крута, бо проти нас уже цілих дві тоталітарних ядерних держави. Щоправда, є дані, що північнокорейські легіні потужно втікають з поля бою і нині цілими табунами десь понуро блукають в українському прикордонні. Для них ця війна - ще й спроба вирватися поза залізну завісу Ким Чен Ина. Сподіваюся гасло "Здавайся і залишайся жити!" корейською звучить переконливо.

КНДР, окрім того, підірвала всі мости та шляхи сполучення з Південною Кореєю. Вибухівка - це єдине, чого в КНДР не бракує. Бракує рису, а вибухівки вистачає.

А от німецький Bild повідомляє, що Україна всерйоз розглядає можливість відновлення ядерної зброї. Звісно, до всього, що написано в Bild, треба ставитися трохи критично. Але насправді в України два варіанти: або НАТО, або ядерна зброя. Або нам нададуть гарантії, або ми створимо їх самі.

Генеральний прокурор України закликав Бразилію заарештувати Володимира Путіна, якщо той прибуде на зустріч G-20, що відбудеться наступного місяця. Але щось мені видається, що Бразилія вчинить "по-монгольськи". Втім, Путін вже сказав, що до Бразилії не полетить. Його місія - боятися!

Канцлер Німеччини повідомив, що готовий говорити з Путіним. Чи готовий говорити з ним Путін - не повідомляється. Президент США Джо Байден днями має зустрітися з керівниками Великої Британії, Франції та Німеччини. Мова йтиме про те, як організувати сталу військову допомогу Україні, незалежно від результатів виборів у Штатах.

...Нідерланди ще раз нагадали, що абсолютно не заперечують проти використання F-16 над територією РФ, і поставлять Україні розвідувальні БПЛА DeltaQuad...

Австралія найближчим часом передасть Україні 49 танків M1A1 Abrams. Німеччина оновила список поставленої теїніки за останній місяць: ЗРК IRIS, БПЛА "Vector", танки Leopard, БМП Маrder, снаряди. Норвегія надасть Україні 6 винищувачів F-16 найближчим часом, а також (разом з Данією) - 6 САУ DITA, 271 мільйон євро на снаряди (Данія) і 250 млн на відновлення енергетики (Норвегія). Крім того, Нідерланди ще раз нагадали, що абсолютно не заперечують проти використання F-16 над територією РФ, і поставлять Україні розвідувальні БПЛА DeltaQuad на суму 42,6 млн. євро. Люблю північну Європу!

І ще - хороших новин. В Україну вчора повернулися з російського полону 95 наших захисників. А синоптики кажуть, що зима в Україні очікується теплою через потужний антициклон в Атлантиці, середня температура коливатиметься в межах від +5 до -5. Природа на нашому боці. Ці припущення підтримують і аграрні виробники. Цибуля цьогорічного врожаю не в товстій "шубі", значить великих морозів не буде. Цибуля за нас також! Тримаймося далі!

Зараз ви читаєте новину «За нас Байден, Рютте, погода - і українська цибуля». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути