понеділок, 28 жовтня 2024 18:09

Колишній прихильник Порошенка - Арахамія проти… порохоботів

Колишній прихильник Порошенка - Арахамія проти… порохоботів
Фото з Facebook Давида Арахамії

У лабіринтах високої політики голова парламентської фракції "Слуга народу" Давид Арахамія ходить обережно, майже як кіт.

Так, хода не помітна, але вражати керівник провладної фракції уміє. Скажімо, як очільник української делегації в Америці Арахамія емоційно переконує партнерів у необхідності чергового траншу на пенсії знедоленим українцям та зброю ЗСУ, але спокійно дифілює перед спонсорами в кросівках за ціною ледь не дрона.

Джентельмен не за посадою

Хто він, автор "шпильок" на адресу нинішніх опонентів, гучних заяв, на кшталт, "нам потрібна ядерна зброя, аби шантажувати" і ворогів, і світ, щоб той справно допомагав Україні, голова фракції ВРУ "Слуга народу" Давид Арахамія?

Строкатих приколів у політичному й допарламентському житті Давида Арахімії є чимало. Був він і фігурантом кримінальної справи. Така собі гримуча суміш. І зараз на слуху нова історія.

Поціновувач "корабельних сосен", темпераментний хлопець з Абхазії, днями, разом з головою Миколаївської ОВА Віталієм Кімом взяли на поруки народну депутатку від партії Слуга народу Ірину Кормишкіну (раніше Аллахвердієву).

Нагадаємо, прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури за дорученням керівника САП повідомив про підозру у незаконному збагаченні чинній народній депутатці України. Слідство встановило, що у 2021-2022 роках вона набула у власність активи, які на понад 20 млн грн перевищують її офіційні доходи і заощадження за цей період.

Як зазначало слідство, за отримані гроші Кормишкіна через юридичну особу придбала будинок поблизу Одеси, в якому проживає.

Згодом Вищий антикорупційний суд передав підозрювану в незаконному збагаченні народну депутатку Ірину Кормишкіну на поруки.

"Взяти на поруки це означає, що людина не буде переховуватися від слідчих дій і спокійно ходитиме на роботу та голосувати потрібні країні закони. Тут немає нічого страшного. В країні презумпція невинуватості поки суд не доведе зворотне", – написав Давид Арахамія під відповідним постом нардепки Мар'яни Безуглої.

Що тут додати? Лицар.

Війна догнала

Свого часу, коли почалась російсько-грузинська війна, родині Давида Арахамії довелось тікати з Абхазії. Так він опинився у Миколаєві. В Україні мешкає з 1992 року.

Після закінчення школи №36 міста Миколаєва, Давид Арахамія перебрався до Києва, вступив у Європейський університет. Отримав диплом економіста.

Крім того, Давид пройшов програму "професійного менеджменту" у Відкритому університеті міста Лондон.

Напевне вплив Англії посприяв тому, що ще в дополітичному житті, в бізнесовій діяльності Давид Арахамія був більш відомий широкому загалу як David Braun.

Отже після закінчення університету, Давид Арахамія вирішив піти в бізнес. Деякий час займався бізнес-консалтингом та маркетингом, потім зацікавився IT-сферою. Він став одним із співзасновників компанії "Template Monster".

Згідно сайту clarity-project Арахамія є засновником: ТОВ "МВА — Центр", ТОВ "Українське агентство експорту та інвестицій", ТОВ "Міжнародний центр стратегій безпеки і оборони".

Буремний 2014 рік затягнув Давида Арахамію у волонтерську діяльність. Разом із приятелями він створив сайт, завдяки якому збирались кошти для екіпірування десантників 79-ї бригади. Потім сайт переріс у волонтерську ініціативу "Народний проєкт".

Улітку того ж 2014 року Давид, ставши радником миколаївського губернатора, займався вже звичними питаннями волонтерства на державному рівні.

Потім Арахамія перейшов на аналогічну посаду в міністерство оборони. Також був уповноваженим з питань закупівель цього відомства.

Пізніше Давид Арахамія став одним із засновників Асоціації народних волонтерів України, де займався кураторством волонтерів від міноборони.

У 2016 році Арахамія очолив новий IT-проєкт - конструктор сайтів під назвою "Weblium".

Улітку 2019 року Давид Арахамія увійшов до Наглядової ради держконцерну "Укроборонпром". Тоді ж став секретарем Національної інвестиційної ради.

Це стало початком шляху в політику. На позачергових парламентських виборах Давид Арахамія був четвертим у списку партії "Слуга народу".

У дев'ятому скликанні парламенту новоспечений народний депутат очолив однойменну фракцію, а також увійшов до складу комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки.

Також він - голова підкомітету з питань нагляду за діяльністю державних органів спеціального призначення з правоохоронними функціями, правоохоронних органів, правоохоронних органів спеціального призначення та розвідувальних органів.

Путі непорохоботські….

Нині голова парламентської фракції "Слуга народу" Давид Арахамія усіх, хто каже правду у вічі, від якої немає ні ради, ні поради, ні виправдань одразу починає називати "порохоботами" та "порохоскотом". Ну, йому видніше.

Адже ще навесні 2019 року Давид Арахамія симпатизував президенту Петру Порошенку. Однак, незважаючи на це, трохи пізніше влився в партію Володимира Зеленського.

Певний час українські ЗМІ називали його "одним з головних "порохоботів" нашої країни".

У березні 2019 року він в інтерв'ю заявляв, що на президентських виборах буде голосувати за Порошенка.

"…Щоб розпочате довели до кінця, - пояснював свою "тверду" позицію Девід Браун, гендиректор TemplateMonster. - В інших кандидатів дуже розмиті програми, засновані скоріше на емоціях, ніж на логіці. Більшість знайомих підприємців оцінюють свою позицію як "порохобот мимоволі". Вочевидь, так і має працювати демократія".

І 22 квітня 2019 року, тобто вже після перемоги на президентських виборах Володимира Зеленського, Давид ще написав у фейсбуці хвалебний пост вже колишньому президенту Петру Порошенку.

А далі, вочевидь, втрутився зрадливий внутрішній політичний тоталізатор.

Хто без гріха….

Певний час у ЗМІ ходила інформація про те, що у 2015 році стосовно Давида Арахамії військова прокуратура відкрила кримінальну справу "за махінації із закупівлею палива".

Телеграм - канал "Темний лицар" опублікував цікаву інформацію про "слугу народу". За даними автора, ланцюжок незаконної діяльності голови фракції Давида Арахамії починається ще в 2002 році.

"У 2002 році у США чоловік на прізвище David Braun засновує компанію Artvertex, яка продає шаблони сайтів", – йдеться у повідомленні. - Ця організація - справжнє "кидалово", адже у компанії значилась лише одна зірка рейтингу, що є найнижчою оцінкою.".

Клієнти навіть погрожували поскаржитися в прокуратуру. Нібито, саме через це компанію продали.

Уже в політично-депутатській діяльності Давиду Арахамії закидали лобізм законопроєкту про регулювання азартних ігор. Зокрема, з'явилася інформація, що законопроєкт "Брауна" написаний під двох учасників ринку — беттінгові контори "Паріматч" і "Фаворит".

Програма "Схеми" повідомила про регулярні зустрічі глави фракції "Слуга народу" з власником і гендиректором компанії "Паріматч" Сергієм Портновим.

"ЗМІ писали, що з липня 2019 року Арахамія регулярно відвідував центральний офіс "Паріматч". Крім того, у Арахамії є друг Андрій Астапов, власник юридичної компанії Eterna Law, який також працював з "Паріматч" і мав пряме відношення до написання тексту урядового законопроєкту. У цьому, при спілкуванні з журналістами, Арахамія зізнався сам", - зазначає автор "Схем" .

Зараз ви читаєте новину «Колишній прихильник Порошенка - Арахамія проти… порохоботів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути