четвер, 16 квітня 2020 13:35

Журналіста розстріляли біля під'їзду

Журналіста розстріляли біля під'їзду
Журналіста 45-річного Олеся Бузину розстріляли біля будинку по вул. Дегтярівській, 58, у Києві 16 квітня 2015 року. Убивці чекали на нього в авто. Фото: focus.ua

16 квітня минає 5 років із дня вбивства журналіста 45-річного Олеся Бузини.

Його розстріляли біля будинку по вул. Дегтярівській, 58, у Києві, коли саме вийшов на пробіжку. "Швидка" приїхала хвилин за 10, але медики лише констатували смерть.

18 червня 2015-го за підозрою в убивстві Бузини затримали киян Андрія Медведька та Дениса Поліщука. Того ж дня їх заарештували. Андрій Медведько — член ВО "Свобода". Денис Поліщук на виборах 2012-го балотувався в народні депутати від партії "Українська національна асамблея", що пізніше стала частиною "Правого сектору". Обидва - активісти Майдану та бійці АТО. Досудове слідство тривало 2 роки. У листопаді 2017 року справу передали для розгляду до Шевченківського районного суду міста Києва. Суди тривають і досі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Мене били четверо. Надягли мішок на голову, наручники" - активіст Медведько про справу Бузини

2018 року голова, суддя Шевченківського районного суду Євген Сидоров, робив спроби взяти самовідвід, посилаючись на тиск на нього. 6 травня 2019 року колегія Шевченківського суду задовольнила самовідвід, що означало "обнулення" справи.

"Третій склад суддів вже змінився. Я вже не знаю, до кого ще звертатися, кому про це говорити. Зараз немає засідань через цей вірус. Останнє засідання було наприкінці лютого. А потім почався карантин. Наступне було призначено на 3 квітня. А тепер я взагалі не знаю, коли буде засідання. Віри в мене просто немає", - розповіла мати вбитого Валентина Бузина, передає "Страна".

Додає, що єдине, про що вона просить сьогодні у Бога, - щоб убивць її сина було заслужено покарано.

Окрім матері, в Олеся Бузини залишилися дружина Наталія та донька Марія. Зараз їй 25 років.

Журналіст був відомий українофобськими заявами. Дотримувався ідеї "русского мира" і підтримував федералізацію та двомовність України. Останнім місцем роботи була газета "Сегодня", де він був шеф-редактором. Звільнився у березні, був не згоден із редакційною політикою. 12 років працював у газеті "Киевские Ведомости" спеціальним кореспондентом, був політичним оглядачем газети "2000". Написав 7 книг, зокрема "Вурдалак Тарас Шевченко", "Таємна історія України-Руси", "Поверніть жінкам гареми".

Зараз ви читаєте новину «Журналіста розстріляли біля під'їзду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути