субота, 05 листопада 2022 04:22

Спецтема: Війна Росії проти України

ЗСУ знищили 500 ув'язнених-"вагнерівців" – ЗМІ

ЗСУ знищили 500 ув'язнених-"вагнерівців" – ЗМІ
В Україні загигули 500 ув'язнених, завербованих ПВК "Вагнера". Фото: Радіо Свобода

В Україні з початку повномасштабного вторгнення РФ загинули щонайменше півтисячі ув'язнених росіян, завербованих приватною військовою компанією "Вагнера".

Виявили та верифікували понад двісті листів за підписом одного з керівників ПВК Андрія Трошева зі співчуттям сім'ям заклятих, набраних воювати проти України, пише The Insider на підставі даних Українського центру вивчення та протидії гібридним загрозам та власним підрахункам.

До листів додається посмертна медаль "За відвагу", а самі документи, які в соцмережах часто публікують родичі, пронумеровані, що дозволяє робити висновки щодо їхньої кількості.

Деякі родичі погодилися поспілкуватися та підтвердили інформацію, що їхні близькі вирушили на війну з колоній та загинули на території України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Засновник "Вагнера" утверджується у РФ як нова політична сила – ISW

Спираючись на нумерацію документів, видання робить висновок, що менше ніж за місяць (з 18 вересня по 13 жовтня) Трошевим було надіслано щонайменше 224 листи зі співчуттями, а всього до середини жовтня в Україні загинуло щонайменше 458 завербованих ув'язнених.

При цьому, за оцінками видання "Важливі історії" до кінця вересня, ПВК завербувала близько шести тисяч ув'язнених, і з них на той момент було вивезено не менше 2036 осіб.

"Це означає, що до жовтня ЗСУ знищили приблизно чверть російських карних злочинців, що доїхали до фронту", – пише видання.

За оцінкою Центру, загальна кількість загиблих в Україні найманців ПВК Вагнера (включаючи як ув'язнених, так і звичайних найманців) — від 800 до 1000 осіб.

Президент Російської Федерації Володимир Путін підписав закон, який дозволяє мобілізацію з незакритою судимістю.

Роль російської приватної військової компанії "Вагнер" змінилася після вторгнення Росії в Україну.

Якщо в попередніх збройних конфліктах власник компанії олігарх Євген Пригожин дотримувався відносно високих стандартів набору, то зараз набирають ув'язнених із серйозними захворюваннями. Це підкреслює підхід, за яким надають пріоритет кількості, а не досвіду чи якості.

Зараз ви читаєте новину «ЗСУ знищили 500 ув'язнених-"вагнерівців" – ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути