вівторок, 01 листопада 2022 06:22

Спецтема: Війна Росії проти України

Засновник "Вагнера" утверджується у РФ як нова політична сила – ISW

Засновник "Вагнера" утверджується у РФ як нова політична сила – ISW
"Кухар Путіна" звинуватив російські еліти у перешкоджанні повній мобілізації в РФ. Фото: ТАСС

Російський бізнесмен і засновник приватної військової компанії "Вагнер" Євген Пригожин утверджується у Росії як нова політична сила.

Він розкритикував російських олігархів та еліти за те, що вони живуть у "комфортному стані" й перешкоджають повній мобілізації населення у РФ, повідомляє американський Інститут вивчення війни ISW.

"Пригожин продовжив підвищувати свій статус серед російських еліт, оголосивши 31 жовтня про створення в Санкт-Петербурзі центру ПВК "Вагнера". Він підкреслив, що не повідомляв адміністрацію Санкт-Петербурга про створення центру, оскільки місцева влада не є "достатньо представницькою структурою", щоб втручатися в роботу ПВК. Кухар Путіна також відкрито заявив, що доки діти еліт не підуть воювати, повної мобілізації у країні не буде", – ідеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Кухар Путіна" вимагає заблокувати YouTube в РФ, а також обмежити діяльність Google

Аналітики ISW вказують, що Пригожин має велику популярність у Росії і вже почав користуватися цим, аби критикувати своїх політичних опонентів. Фахівці не виключають, що через свій високий рейтинг він рано чи пізно може створити власну партію.

Уже зараз він звернувся до генпрокуратури РФ із проханням порушити кримінальну справу за фактом "організації злочинного співтовариства" губернатором Санкт-Петербурга Олександром Бєгловим.

"Пригожин стверджував, що злочинна мережа Бєглова має намір пограбувати державний бюджет і збагатити корупціонерів. Імовірно, він використовує свою критику Бєглова та інших петербурзьких політиків для ще більшого підвищення власної репутації", – сказано у новому звіті американських аналітиків.

Усю цю діяльність Пригожин розгорнув незважаючи на те, що ПВК заборонені законодавством Росії.

Російський олігарх, творець і фінансист ПВК "Вагнер" Євген Пригожин критикує міністерство оборони Російської Федерації, щоб приховати відсутність "перемог" своїх найманців під Бахмутом Донецької області.

Пригожин використовує дедалі більше платформ для посилення позиції в інформаційному просторі, ідеться у щоденному звіті американського Інституту вивчення війни ISW.

Зокрема, залучив власний ресурс "РІА Фан" для просування своєї кампанії з вербування ув'язнених.

Зараз ви читаєте новину «Засновник "Вагнера" утверджується у РФ як нова політична сила – ISW». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути