неділя, 30 жовтня 2022 15:29

Спецтема: Війна Росії проти України

"Кухар Путіна" вимагає заблокувати YouTube в РФ, а також обмежити діяльність Google

"Кухар Путіна" вимагає заблокувати YouTube в РФ, а також обмежити діяльність Google
Засновник приватної військової компанії "Вагнер" Євген Пригожин направив до генеральної прокуратури РФ заяву, в якій закликав обмежити у Росії доступ до відеосервісу YouTube. Фото: ВВС

Російський бізнесмен, засновник приватної військової компанії "Вагнер" Євген Пригожин направив до генеральної прокуратури РФ заяву, в якій закликав обмежити у Росії доступ до відеосервісу YouTube.

Він також хоче, щоб у Росії визнали "небажаною" діяльність компанії Google. Про це повідомила пресслужба компанії Пригожина "Конкорд".

У повідомленні наголошується, що після початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну YouTube нібито веде "інформаційну війну, спрямовану на очорнення образу Росії в очах користувачів".

Повідомляється, що сервіс нібито публікує "русофобський контент, заклики до скидання влади у РФ та деструктивні матеріали".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін не звільнив генерала Лапіна, на якого "наїхав" Кадиров – розслідувачі

"YouTube наповнений фейками, спрямованими на дискредитацію російських військових, поширює свідомо неправдиву інформацію про дії збройних сил РФ, органів державної влади та управління, а також патріотичних сил", – ідеться у заяві.

"Кухар Путіна" вважає, що США ведуть інформаційну війну з Росією – і як основна зброя ураження активно використовується дезінформація та негативні установки, що впроваджуються за допомогою YouTube.

За словами Пригожина, відеосервіс проводить "послідовну політику цензури для російських каналів".

Він нагадав, що нещодавно сервіс обмежив доступ до акаунтів ради Федерації РФ.

Російський олігарх, творець і фінансист ПВК "Вагнер" Євген Пригожин критикує міністерство оборони Російської Федерації, щоб приховати відсутність "перемог" своїх найманців під Бахмутом Донецької області.

Пригожин використовує дедалі більше платформ для посилення позиції в інформаційному просторі, ідеться у щоденному звіті американського Інституту вивчення війни ISW.

Зокрема, залучив власний ресурс "РІА Фан" для просування своєї кампанії з вербування ув'язнених.

Зараз ви читаєте новину «"Кухар Путіна" вимагає заблокувати YouTube в РФ, а також обмежити діяльність Google». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути