неділя, 07 серпня 2022 07:19

Спецтема: Війна Росії проти України

ЗСУ ювелірно відкидають окупантів на Донбасі

ЗСУ ювелірно відкидають окупантів на Донбасі
Окупанти тиснуть вогнем на всіх напрямках на Донбасі і отримують гідну відсіч. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

На Донбасі ситуація залишається напруженою.

Ворог атакує на всіх напрямках фронту. ЗСУ стримують і дають відсіч окупантам. Про це повідомляє в ранковому зведенні 7 серпня Генштаб ЗСУ у Facebook.

На Слов'янському напрямку ворог обстріляв із артилерії різних типів у районах Великої Комишувахи, Бражківки, Вірнопілля, Сулигівки, Карнаухівки, Рідного, Дібрівного, Грушувахи, Богородичного, Норцівки та Залиманів.

"Для ускладнення ведення повітряної розвідки противник задіяв комплекси радіоелектронної боротьби. Вів наступальні бої в районі Богородичного та Долини, успіху не мав", – йдеться у зведенні.

На Краматорському напрямку зафіксовано обстріли із танків, ствольної та реактивної артилерії в районах населених пунктів Краматорськ, Карпівка, Сіверськ, Верхньокам'янське, Переїзне, Григорівка, Донецьке, Райгородок, Званівка та Івано-Дар'ївка. Літаками штурмової авіації окупанти завдали авіаудару біля Спірного.

"Ворог намагався провести наступ в районі Верхньокам'янського, успіху не мав, відійшов", – додали в Генштабі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Піски на Донеччині під контролем ЗСУ, але там "гаряче" – Кириленко

На Бахмутському напрямку противник обстріляв неподалік Бахмута, Костянтинівки, Соледара, Зайцевого, Яковлівки, Шумів, Кодеми, Білогорівки, Іванівки, Веселої Долини та Бахмутського. Бив з авіації поблизу Зайцевого та Бахмута.

"Ворог вів штурмові дії на напрямках Володимирівка – Яковлівка, Покровське – Бахмут, Відродження – Вершина, Новолуганське – Зайцеве. Українські воїни утримали позиції та відкинули окупантів назад. Противник продовжує наступальні дії на напрямках Новолуганське – Кодема, Травневе – Кодема, Семигір'я – Зайцеве, бойові дії тривають", – сказано в повідомленні.

На Авдіївському напрямку окупанти обстрілювали із ствольної, реактивної артилерії та танків в районах населених пунктів Авдіївка, Павлівка, Піски, Шевченко, Нетайлове, Невельське, Олександропіль та Нью-Йорк. Били з авіації біля Микільського, Кам'янки, Авдіївки, Володимирівки та Мар'їнки.

Противник вів наступальні бої в напрямках Новобахмутівка – Красногорівка, Спартак – Авдіївка, Веселе – Піски, успіху не мав, відійшов.

Після майже повної окупації Луганщини росіяни кинули всі сили на захоплення Донеччини. Регіон постійно обстрілюють. Майже щодня міська влада повідомляє про жертв або поранених серед цивільного населення та нові руйнування.

Уряд України запровадить обов'язкову евакуацію мешканців неокупованих районів Донецької області перед початком опалювального сезону. З Донеччини доведеться евакуювати щонайменше 200–220 тис. місцевих.

У так званій ДНР заявили, що окупаційні війська нібито захоплять територію Донецької області "до кінця серпня".

Зараз ви читаєте новину «ЗСУ ювелірно відкидають окупантів на Донбасі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути