понеділок, 04 березня 2024 07:50

Спецтема: Війна Росії проти України

ЗСУ повернули деякі позиції на Куп'янському напрямку - нові карти боїв
6

Українські війська відбили кілька невстановлених позицій у районі Табаївки на Куп'янському напрямку фронту.

Стабілізується оперативна обстановка у районах Бердичів, Орлівки та Тоненького Донецької області. Там українські захисники відбивають ворожі атаки. Про це свідчать нові карти бойових дій, опубліковані Інститутом вивчення війни (ISW).

Бойові дії у Харківській та Луганській областях

Позиційні бої 3 березня тривали на лінії Куп'янськ-Кремінна. Один з російських військових блогерів заявив, що українські сили повернули кілька невстановлених позицій у районі Табаївки, що на південний схід від Куп'янська).

Автор: understandingwar.org
  Ситуація у Харківській та Луганській областях
Ситуація у Харківській та Луганській областях

Позиційні бої тривали під Синьківкою, на південний схід від Куп'янська в районі Табаївки. А також на захід від Кремінної в районі Тернів та Ямполівки й південніше Кремінної в районі Білогорівки та Верхньокам'янського.

За словами речника Східного угруповання військ ЗСУ Іллі Євлаша, російські війська дещо знизили інтенсивність своїх наступальних операцій та закріплюють нові позиції на Куп'янському напрямі.

Він також додав, що війська РФ перегруповуються та готують ударні групи на Лиманському напрямку, перекидають сили до районів Тернів та Ямполівки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В ЗСУ розповіли про ситуацію на Лимано-Куп'янському напрямку

Бойові дії у Донецькій області

Позиційні бої продовжуються в районі Бахмута. Однак, підтверджених змін лінії фронту не відбулося.

Автор: understandingwar.org
  Бойові дії під Бахмутом
Бойові дії під Бахмутом

Позиційні бойові дії тривали на північний захід від Бахмута в районі Богданівки, на захід від міста біля Іванівського. А також на південь і на південний захід від Бахмута в районі Кліщіївки, Андріївки, Південного та Нью-Йорка.

Позиційні бої 3 березня тривали під Авдіївкою, проте підтверджених змін лінії фронту там не відбулося.

Автор: understandingwar.org
  Карта боїв під Авдіївкою
Карта боїв під Авдіївкою

Загалом позиційні бої тривали на північний захід від Авдіївки в районі Бердичів, Степового та Орлівки, на захід від Авдіївки біля Тоненького. А також на південний захід від Авдіївки в районі Первомайського та Невельського.

За даними українських джерел, оперативна обстановка в Бердичах, Орлівці та Тоненькому стабілізується, а українські сили відбивають російські атаки в цих населених пунктах. Російським військам не вдалося захопити Бердичі, Орлівку чи Тоненьке, але вони досягли деяких локальних успіхів на Авдіївському напрямку.

Автор: understandingwar.org
  Бойові дії у Донецькій області
Бойові дії у Донецькій області

Позиційні бої 3 березня тривали на захід та південний захід від Донецька, хоча підтверджених змін на лінії фронту не було.

Продовжувались бойові дії на захід від Донецька в районі Красногорівки та Георгіївки. А також на південний захід від Донецька в районі Перемоги та Новомихайлівки.

Бойові дії на півдні України

Позиційні бої тривали в районі Роботиного на заході Запорізької області, але не призвели до будь-яких змін на лінії фронту станом на 3 березня. Відбулися бої також в районі Роботиного та на захід від Новопрокопівки.

Автор: understandingwar.org
  Ситуація у Запорізькій області
Ситуація у Запорізькій області

Один з військових блогерів зауважив, що російські війська просуваються повільніше в районі Вербового, ніж у районі Роботиного, і що війська РФ останніми місяцями посилили артилерійський вогонь у цьому районі.

Автор: understandingwar.org
  Карта боїв у Херсонській області
Карта боїв у Херсонській області

Позиційні бої тривали також в районі Кринків та Антонівського мосту на лівобережжі Херсонської області. Там Росія завдає ударів по українських позиціям із реактивних систем залпового вогню (РСЗВ) ТГС.

Одне з російських опозиційних видань опублікувало відео, на якому військовослужбовці РФ скаржаться на те, що їм довелося два дні чекати на евакуацію з траншеї в Кринках.

Російські війська безуспішно намагалися прорвати українську оборону на Новопавлівському напрямку фронту.

Ворог також активно атакує в районі Авдіївки. Про це вранці 4 березня повідомив Генеральний штаб Збройних сил України. Загалом протягом минулої доби на фронті відбулося 78 бойових зіткнень.

Зараз ви читаєте новину «ЗСУ повернули деякі позиції на Куп'янському напрямку - нові карти боїв». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути