понеділок, 04 березня 2024 07:27

Спецтема: Війна Росії проти України

Ворог намагається прорвати українську оборону - Генштаб повідомив новини з фронту

Ворог намагається прорвати українську оборону - Генштаб повідомив новини з фронту
Українські війська відбивають ворожі атаки на різних напрямках фронту. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Російські війська безуспішно намагалися прорвати українську оборону на Новопавлівському напрямку фронту.

Ворог також активно атакує в районі Авдіївки. Про це вранці 4 березня повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

Загалом протягом минулої доби на фронті відбулося 78 бойових зіткнень. Ворог завдав сімох ракетних та 50 авіаційних ударів, здійснив 112 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях українських військ та населених пунктах.

"Внаслідок російських терористичних атак, на жаль, є поранені та загиблі серед цивільного населення. Руйнувань та пошкоджень зазнали багатоповерхові та приватні будинки, а також інші об'єкти цивільної інфраструктури", - йдеться у повідомленні.

Протягом минулої доби авіаційних ударів зазнали понад 30 населених пунктів. Під артилерійським вогнем противника було понад 80 населених пунктів Чернігівської, Сумської, Харківської, Луганської, Донецької, Запорізької, Дніпропетровської, Херсонської та Миколаївської областей.

У зоні відповідальності оперативно-стратегічного угруповання військ "Північ" на Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить диверсійну діяльність для недопущення перекидання українських військ на загрозливі напрямки, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону в Бєлгородській області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В ЗСУ розповіли про ситуацію на Лимано-Куп'янському напрямку

У зоні відповідальності ОСУВ "Хортиця" на Куп'янському напрямку ворог здійснив 11 атак в районах населених пунктів Синьківка, Табаївка Харківської області, безуспішно намагаючись покращити своє тактичне положення.

На Лиманському напрямку українськими воїнами відбито п'ять атак противника в районах населених пунктів Білогорівка Луганської області, Терни та Верхньокам'янське Донецької області.

На Бахмутському напрямку, силами оборони відбито п'ять атак противника в районах населених пунктів Богданівка, Іванівське та Андріївка Донецької області.

У зоні відповідальності ОСУВ "Таврія" на Авдіївському напрямку ЗСУ відбито 20 атак ворога в районах населених пунктів Бердичі, Орлівка, Тоненьке, Первомайське, Невельське Донецької області.

На Новопавлівському напрямку сили оборони продовжують стримувати ворога в районах Красногорівки, Георгіївки та Новомихайлівки Донецької області, де ворог, більше 30 разів намагався прорвати оборону українських військ.

На Оріхівському напрямку ворог здійснив три безуспішні атаки в районі населеного пункту Роботине Запорізької області.

У зоні відповідальності ОСУВ "Одеса" на Херсонському напрямку Сили оборони продовжують утримання позицій. Противник наступальних та штурмових дій не проводив.

"Водночас, наші воїни продовжують активними діями завдавати окупаційним військам втрат в живій силі та техніці, виснажують ворога вздовж всієї лінії фронту", - повідомляє Генштаб.

Протягом доби авіація сил оборони завдала ударів по сімох районах зосередження особового складу противника.

Російські війська нещодавно просунулися біля Авдіївки Донецької області. Геолокаційні кадри за 1 і 2 березня показують просування окупантів у центральній і східній Орлівці та біля Тоненького. Про це йдеться у свіжому звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Зараз ви читаєте новину «Ворог намагається прорвати українську оборону - Генштаб повідомив новини з фронту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути